Κέρδη την Παρασκευή στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και τη Γουόλ Στριτ
Μικρή άνοδο σημείωσαν την Παρασκευή τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα αποθαρρυντικά στοιχεία από τη SAP και την Carrefour να αντισταθμίζονται από κέρδη σε κλάδους που επηρεάζονται από την πορεία του πετρελαίου. Θετικό το κλίμα και στη Γουόλ Στριτ.
28
Μικρή άνοδο σημείωσαν την Παρασκευή τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα αποθαρρυντικά στοιχεία από τη SAP και την Carrefour να αντισταθμίζονται από κέρδη σε κλάδους που επηρεάζονται από την πορεία του πετρελαίου, όπως των χημικών και των ταξιδιών.
Η SAP ανακοίνωσε πωλήσεις χαμηλότερες από τις προσδοκίες της αγοράς και τις δικές της προβλέψεις, ενώ και τα στοιχεία πωλήσεων της Carrefourδεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες της αγοράς.Οι μετοχές των δύο εταρειών έπεσαν, αντιστοίχως, 7,7% και 5,5%.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 6.239,00 μονάδες (+0,14%), στο Παρίσι ο CAC 40 στις 5.617,62 μονάδες (+0,14%) και στη Φρανφκούρτη ο DAX στις 6,705,17 μονάδες (+0,27%). Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 σημείωσε άνοδο 0,4%.
Θετικό το κλίμα και στη Γουόλ Στριτ όπου ο Standard & Poors 500 κινήθηκε σε υψηλό εξαετίας, καθώς ταενθαρρυντικά σημάδια για την αμερικανική οικονομίας έδωσαν ώθηση στους κλάδους της ενέργειας και των ορυχείων.
Ο Dow Jones έκλεισε στις 12.556,08 μονάδες (+0,33%), ο Nasdaq στις 2.502,82 μονάδες (+0,72%) και ο S&P 500 στις 1.430,75 μονάδες (+0,49%).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η πρόβλεψη του Κομπανί για τον Χάρι Κέιν «επειδή είναι ξεχωριστός παίκτης»
- Γροιλανδία: Οι πάγοι της Αρκτικής λιώνουν και η γεωπολιτική σημασία της χώρας μεγαλώνει
- Συνταγή: Πουτίγκα σοκολάτας με κακάο
- Νέες προσφυγές δήμων και κατοίκων στο ΣτΕ για μπόνους δόμησης και πολεοδομίες
- Καιρός: Τετραήμερο ουκρανικό ψύχος θα σαρώσει τη χώρα – Η εξέλιξη των χιονοπτώσεων ανά περιοχή
- Εϊναι οι πιπεριές «ασπίδα» για το ανοσοποιητικό μας;
- Ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη – Η «Ιθάκη» βάζει σε κίνηση Ανδρουλάκη και Φάμελλο
- Λειψυδρία: Ελπιδοφόρα σημάδια από τον Μόρνο μετά τις αυξημένες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)























































![Η Σέινμπαουμ ζήτησε από τις ΗΠΑ να μειώσουν την ζήτηση ναρκωτικών ανάμεσα στους νέους [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/sheinbaum321-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442