Η διατροφή επηρεάζει τον κίνδυνο καρκίνου του ήπατος
Νέα Υόρκη: Συγκεκριμένες τροφές, μεταξύ των οποίων το γάλα και τα φρούτα, φαίνεται να μειώνουν την πιθανότητα εκδήλωσης καρκίνου του ήπατος, σύμφωνα με ιταλική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο International Journal of Cancer.
Νέα Υόρκη: Συγκεκριμένες τροφές, μεταξύ των οποίων το γάλα και τα φρούτα, φαίνεται να μειώνουν την πιθανότητα εκδήλωσης καρκίνου του ήπατος, σύμφωνα με ιταλική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο International Journal of Cancer.
Ο Δρ Ρενάτο Ταλαμίνι του Εθνικού Ογκολογικού Ινστιτούτου της Ιταλίας στο Αβιάνο έθεσε υπό ιατρική παρακολούθηση 185 πάσχοντες από καρκίνο του ήπατος και μια ομάδα ελέγχου 412 ατόμων χωρίς καρκίνο.
Το σύνολο των συμμετεχόντων απάντησε σε διατροφικά ερωτηματολόγια, απ’ όπου προέκυψε ότι όσο αυξανόταν η κατανάλωση ορισμένων τροφών, τόσο μειωνόταν ο κίνδυνος καρκίνου του ήπατος. Μετά τον συνυπολογισμό και άλλων παραγόντων που επηρεάζουν τον κίνδυνο καρκινογένεσης στο ήπαρ, ο Ιταλός ερευνητής διαπίστωσε ότι η αυξημένη κατανάλωση γάλακτος και γιαουρτιού μείωνε τις πιθανότητες εκδήλωσης καρκίνου του ήπατος κατά 78%.
Η αυξημένη κατανάλωση άσπρου κρέατος μείωνε τον κίνδυνο κατά 56% και η αυξημένη κατανάλωση φρούτων, κατά 52%. Τα λαχανικά, επίσης, είχαν προστατευτική επίδραση, αλλά το ποσοστό δεν άγγιζε το όριο της στατιστικής σημαντικότητας.
Ο Δρ Ταλαμίνι συμβουλεύει λοιπόν, να υιοθετήσουμε όλοι μια σωστή διατροφή, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας την κατανάλωση του αλκοόλ προκειμένου να περιορίσουμε τον κίνδυνο κακοήθειας στο ήπαρ.
Ο Γιώργος Αγγελίδης, μετά την επιτυχία της παράστασης «Αυτόματη Εστίαση», επιστρέφει με το «Toxic» - ένα ψυχολογικό θρίλερ που επιδιώκει να υπενθυμίσει πόσο αδιόρατα μπορεί να μεταμορφωθεί το οικείο σε απειλή.