Υπό καθημερινή παρακολούθηση οι τιμές στα πρατήρια καυσίμων της περιφέρειας
Υπό καθημερινή παρακολούθηση θέτει το υπουργείο ανάπτυξης τις τιμές πώλησης της αμόλυβδης στα πρατήρια καυσίμων, με επείγουσα εγκύκλιο που απέστειλε προς όλες τις νομαρχίες της χώρας, εκτός της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Στόχος η καλύτερη ενημέρωση των καταναλωτών.
Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας απέστειλε κατεπείγουσα εγκύκλιο σε όλους τους νομάρχες της χώρας, εκτός της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, με την οποία τους καλεί, από την Τετάρτη 2 Αυγούστου και καθημερινά μέχρι τις 9 π.μ., να συγκεντρώνουν τις τιμές πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης που διατίθεται από τα πρατήρια και βρίσκονται στην περιοχή δικαιοδοσίας τους και να καταρτίζουν καταστάσεις, στις οποίες θα περιέχονται αναλυτικά η διεύθυνση, το σήμα και η τιμή πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης εκείνης της ημέρας.
Οι καταστάσεις αυτές θα αποστέλλονται καθημερινά, μέχρι τις 11 π.μ., στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, τοπικές εφημερίδες) και θα κοινοποιούνται στη Διεύθυνση Πετρελαϊκής Πολιτικής της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας του υπουργείου Ανάπτυξης.
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας για την καλύτερη και συνεχή ενημέρωση των πολιτών και των καταναλωτών σχετικά με τις τιμές πώλησης των πετρελαιοειδών προϊόντων στα πρατήρια όλων των νομών της χώρας, εξαιρουμένων εκείνων της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, όπου υπάρχει επαρκής ανταγωνισμός και οι τιμές βρίσκονται σε χαμηλότερα επίπεδα.
Ήδη, τα υπουργεία Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Ανάπτυξης συνεργάζονται, ώστε τα παραπάνω στοιχεία να καταχωρούνται στα πληροφοριακά συστήματα του ΥΠΕΣΔΔΑ αλλά και των Κ.Ε.Π. των δήμων και των νομαρχιών, και να διασφαλίζεται η άμεση πληροφόρηση των πολιτών – καταναλωτών γύρω από τις τιμές της αμόλυβδης βενζίνης σε καθημερινή βάση.
Ο Π.Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ, σχολίασε ότι η εγκύκλιος «αποτελεί απόδειξη της παταγώδους χρεοκοπίας της κυβέρνησης να επιβάλλει στοιχειώδη έλεγχο των τιμών στα πετρελαιοειδή».
«ο πρώτο που όφειλε να ανακοινώνει καθημερινά, η ίδια η κυβέρνηση, είναι τις κατά τόπους τιμές πώλησης των καυσίμων από τα διυλιστήρια και τις εταιρείες εμπορίας πετρελαίου. Δεν το πράττει, όμως, γιατί τότε, σύσσωμος ο ελληνικός λαός θα αντιλαμβανόταν την συμπαιγνία αλλά και την αισχροκέρδεια. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβει την κάλυψη που προσφέρει στο καρτέλ των πετρελαιοειδών πίσω από τις Νομαρχίες. Ας αναλάβει πρώτα η ίδια τις ευθύνες της» αναφέρει ο κ. Λαφαζάνης.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας