Λήγει τη Δευτέρα η προθεσμία υποβολής προσφορών για τη ρουμανική τράπεζα CEC
Στις 17:00 σήμερα Δευτέρα λήγει η προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την εξαγορά πλειοψηφικού ποσοστού στην πέμπτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ρουμανίας, CEC. Ενδιαφέρον από ελληνικής πλευράς έχουν εκδηλώσει Εθνική και Eurobank.
Στις 17:00 σήμερα Δευτέρα λήγει η προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την εξαγορά πλειοψηφικού ποσοστού στην πέμπτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ρουμανίας, CEC.
«Μέχρι στις 17:00 αναμένουμε τελικές προσφορές για την ιδιωτικοποίηση της CEC» είπε η ρουμανική επιτροπή ιδιωτικοποιήσεων σε ανακοίνωσή της.
Αναλυτές αναμένουν ότι η αυστριακή Raiffeisen, οι ελληνικές Εθνική και Eurobank και η ουγγρική OTP θα υποβάλουν τελικές προσφορές για την εξαγορά ποσοστού 69,9% της CEC.
Η CEC, η μεγαλύτερη κρατική τράπεζα προς πώληση στη Ρουμανία, κατέχει περισσότερα από τα μισά τραπεζικά καταστήματα της χώρας και καλύπτει απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές, όπου θα εισρεύσουν δισ. ευρώ κοινοτικής βοήθειας, μετά την είσοδο της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2007 ή το 2008.