Σε λειτουργία ο νέος χώρος στάθμευσης «Συγγρού-Φιξ» που συνδέεται υπόγεια με το μετρό
Το νέο χώρο στάθμευσης χωρητικότητας 642 οχημάτων στο σταθμό του μετρό «Συγγρού-Φιξ», εγκαινίασε ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης. Η στάθμευση για τους χρήστες του μετρό κοστίζει 3 ευρώ για τις δύο πρώτες ώρες και 0,50 ευρώ ανά ώρα για τις υπόλοιπες.
Το νέο οργανωμένο χώρο στάθμευσης, χωρητικότητας 642 οχημάτων, στο σταθμό του μετρό «Συγγρού-Φιξ», εγκαινίασε ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης. Ο χώρος πάρκινγκ εκτείνεται σε έξι υπόγεια επίπεδα και συνδέεται υπόγεια με το σταθμό του μετρό.
Η στάθμευση για τους χρήστες του μετρό κοστίζει 3 ευρώ για τις δύο πρώτες ώρες και 0,50 ευρώ ανά ώρα για τις επιπλέον ώρες. Για όσους δεν χρησιμοποιούν μετρό η τιμή για το πρώτο δίωρο ανέρχεται στα 6 ευρώ, ενώ τα σαββατοκύριακα η χρέωση είναι 0,50 ευρώ ανά ώρα.
Παράλληλα όπως δήλωσε ο υπουργός, σε λιγότερο από δύο μήνες θα τεθεί σε λειτουργία ο χώρος στάθμευσης στο μετρό του Χαλανδρίου και εντός του 2006 ο σταθμός στο μετρό της Δουκίσσης Πλακεντίας.
«Παραδίδουμε σε λειτουργία έναν από τους μεγαλύτερους και πιο σύγχρονους υπόγειους χώρους στάθμευσης στην Αθήνα. Ξεκινάμε την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρισης και λειτουργίας σταθμών μετεπιβίβασης, ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα. Η λογική μας είναι να ενθαρρύνουμε τους χρήστες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ειδικά των μέσων σταθερής τροχιάς και όχι τους κατοίκους της περιοχής» πρόσθεσε ο κ. Λιάπης.