Σαρανταοκτάωρη απεργία στις 10 και 11 Νοεμβρίου αποφάσισαν οι δάσκαλοι
Σαρανταοκτάωρη απεργία στις 10 και 11 Νοεμβρίου αποφάσισε την Τρίτη το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ), ενώ την τελική απόφαση θα λάβει η Γενική Συνέλευση των εκπροσώπων των τοπικών συλλόγων στις 31 Οκτωβρίου.
Σαρανταοκτάωρη απεργία στις 10 και 11 Νοεμβρίου αποφάσισε την Τρίτη το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ), ενώ την τελική απόφαση θα λάβει η Γενική Συνέλευση των εκπροσώπων των τοπικών συλλόγων στις 31 Οκτωβρίου.
Επίσης, το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε να προτείνει στον κλάδο να προχωρήσει σε 48ωρη απεργία στις 10 και 11 Νοεμβρίου. Κύρια αιτήματα των εκπαιδευτικών είναι να καλυφθούν τα κενά και οι ελλείψεις στα σχολεία, καθώς και η οικονομική αναβάθμιση τόσο της Παιδείας όσο και των μηνιαίων αποδοχών τους.
Παράλληλα, η ΔΟΕ διαμαρτύρεται, καθώς αργά το βράδυ της Δευτέρας δύο ένστολοι αστυνομικοί πήγαν στα γραφεία της Ομοσπονδίας, όπου συνεδρίαζε το Διοικητικό Συμβούλιο, ζητώντας να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση.
Με ανακοίνωσή της η ΔΟΕ επισημαίνει ότι «υπάρχει σοβαρή ευθύνη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της κυβέρνησης για την παρουσία αστυνομικών στα γραφεία της Ομοσπονδίας και ζητεί εξηγήσεις για το απαράδεκτο αυτό γεγονός».
Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, το συμβάν ήταν προϊόν παρανόησης από τους δύο αστυνομικούς.
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα