Έλεγχοι στην αγορά για πιθανή διάθεση ακατάλληλων μειγμάτων μπαχαρικών
Ελέγχους, ώστε να πιστοποιήσει ότι δεν διακινούνται στην ελληνική αγορά μείγματα μπαχαρικών γνωστής εταιρείας, στα οποία ανιχνεύθηκαν απαγορευμένες χρωστικές ουσίες, διενεργεί ο ΕΦΕΤ. Τα εν λόγω προϊόντα πιθανότατα δεν έχουν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα.
Ελέγχους, προκειμένου να πιστοποιήσει ότι δεν διακινούνται στην ελληνική αγορά μείγματα μπαχαρικών γνωστής εταιρείας, στα οποία ανιχνεύθηκαν απαγορευμένες χρωστικές ουσίες, διενεργεί ο ΕΦΕΤ. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, τα εν λόγω προϊόντα δεν έχουν κυκλοφορήσει στη χώρα μας.
Οι απαγορευμένες για χρήση σε τρόφιμα χρωστικές ουσίες που ανιχνεύθηκαν σε αυτά τα μείγματα μπαχαρικών είναι οι γνωστές ως Ερυθρό του Σουδάν Ι και IV. Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων ειδοποιήθηκε σχετικά μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Σε κάθε περίπτωση, ο ΕΦΕΤ ζήτησε αυθημερόν με έγγραφό του από την εταιρεία την άμεση ανάκληση των δύο αυτών προϊόντων. Παράλληλα, ζήτησε να ενημερωθεί από την εταιρεία, με υπεύθυνη δήλωσή της, για πιθανή διακίνηση του προϊόντος στην εσωτερική αγορά, στην αγορά των χωρών – μελών της ΕΕ ή σε άλλες τρίτες χώρες.
Η εταιρεία ενημέρωσε εγγράφως τον ΕΦΕΤ την Τρίτη ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα διακινήθηκαν μόνο στην Ουγγαρία και ότι, από τα στοιχεία που έχει συλλέξει μέχρι σήμερα, δεν κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά. Διενεργεί ωστόσο ελέγχους, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΕΦΕΤ.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.