Έλεγχος του ΕΦΕΤ για τη λιστέρια στο Ασυλο Ανιάτων
Έλεγχο στα προϊόντα της εταιρείας Primo πραγματοποιεί ο ΕΦΕΤ για να διαπιστωθεί εάν η λιστέρια στο μπέικον που εντοπίστηκε στο Ασυλο Ανιάτων οφείλεται στην παραγωγή του προϊόντος ή στις συνθήκες αποθήκευσης στο Ίδρυμα. Αποσύρση του προϊόντος από την αγορά.
Έλεγχο σε όλα τα προϊόντα της εταιρείας Primo πραγματοποιεί από την Τρίτη ΕΦΕΤ προκειμένου να εξακριβωθεί εάν το μικρόβιο της λιστέριας που εντοπίστηκε σε δείγμα μπέικον οφείλεται στην παραγωγή του προϊόντος από την εταιρεία ή στις συνθήκες αποθήκευσης και συντήρησης στο Ίδρυμα Περίθαλψης Χρονίως Πασχόντων.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες υγείας και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ερευνούν κατά πόσο ο θάνατος πέντε τροφίμων στο Ασυλο Ανιάτων της Κυψέλης οφείλεται σε παρτίδα μπέικον που είχε μολυνθεί από το μικρόβιο λιστέρια μονοκιτογκένις.
Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Ιωάννης Βλέμμας δήλωσε σχετικά: «Το Υπουργείο Υγείας μάς ενημέρωσε χθες Δευτέρα ότι σε ελέγχους που διεξήγαγε το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας βρέθηκε λιστέρια σε δείγμα του μπέικον που χρησιμοποιήθηκε για την παρασκευή φαγητού στο Ίδρυμα Περίθαλψης Χρονίως Πασχόντων της Κυψέλης.
»Αν και δεν είναι σαφές αν το πρόβλημα στο μπέικον οφείλεται στην παραγωγή του προϊόντος ή στις συνθήκες αποθήκευσης και διατήρησης του στο Ίδρυμα, ο ΕΦΕΤ επικοινώνησε άμεσα με την εταιρεία Primo».
Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, η εταιρεία προχώρησε αμέσως, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΦΕΤ, σε προληπτική απόσυρση όλων των ποσοτήτων του συγκεκριμένου προϊόντος (μπέικον κομμένο καπνιστό LOT 143) και τη φύλαξή του σε ειδικό χώρο των εγκαταστάσεων της.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.