Υπέρ της άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο δηλώνει το 52% των πολιτών
Υπέρ της άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων τάσσεται το 52% των πολιτών, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας VPRC. Η ίδια δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα στη ΝΔ με 43,5% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 38% για το ΠΑΣΟΚ.
Υπέρ της άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων τάσσεται το 52% των πολιτών, σύμφωνα με το Βαρόμετρο της εταιρείας VPRC για λογαριασμό του ραδιοφωνικού σταθμού Σκάι.
Η ίδια δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα στη ΝΔ με 43,5% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 38% για το ΠΑΣΟΚ, 7% για το ΚΚΕ, 5% για το ΣΥΝ και 3% για το ΛΑΟΣ.
Παράλληλα, το 58% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι στις ΔΕΚΟ πρέπει να ισχύσει το εργασιακό καθεστώς του ιδιωτικού τομέα, ενώ το 80% θεωρεί ότι δεν χρειάζεται να αυξηθεί το όριο συνταξιοδότησης.
Όσον αφορά στο ενδεχόμενο αύξησης των κρατήσεων, το 67% δηλώνει αντίθετο, ενώ δύο στους δέκα λένε ότι πρέπει να αυξηθούν.
Σημειώνεται ότι το 57% των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 55% του ΠΑΣΟΚ, το 43% του ΚΚΕ και το 41% του ΣΥΝ τάσσονται υπέρ της άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.
Αναφορικά με το Ευρωσύνταγμα, το 67% εκτιμά ότι έπρεπε να γίνει δημοψήφισμα στην Ελλάδα, έναντι 16% που διατυπώνει αντίθετη άποψη.
Στο ερώτημα «τί θα ψηφίζατε σε περίπτωση δημοψηφίσματος» το 46% λέει «όχι» και το 31% «ναι» στη Συνταγματική Συνθήκη.
Τέλος, επτά στους δέκα πολίτες έχουν αρνητική άποψη για το ευρώ, ενώ περίπου έξι στους δέκα έχουν θετική άποψη για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.