Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στον τελικό ο Αρης με μεγάλη ανατροπή, 2-0 την Skoda Ξάνθης

Στον τελικό ο Αρης με μεγάλη ανατροπή, 2-0 την Skoda Ξάνθης

Ο Αρης έκανε αυτό που δεν περίμενε.... κανένας. Κατάφερε να επικρατήσει με 2-0 στην Ξάνθη και να ανατρέψει το εις βάρος του 2-1, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Θλιβερά γεγονότα στην Ξάνθη με οπαδούς να προσπαθούν μα προπυλακίσουν τον Πασσαλή και άλλους συμπαίκτες του.

26

Ο Αρης έκανε αυτό που δεν περίμενε…. κανένας. Κατάφερε να επικρατήσει με 2-0 στην Ξάνθη και να ανατρέψει το εις βάρος του 2-1, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, Εκεί πλέον περιμένει το νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός-ΑΕΚ, που έχουν ραντεβού στις 7 μ.μ. στο Καραϊσκάκη, μετά το 1-0 του α αγώνα.

Ο Γιώργος Χατζάρας κι οι παίκτες του ήξεραν πολύ καλά ότι μόνο αν αιφνιδίαζαν τους γηπεδούχους, θα αποκτούσαν βάσιμες ελπίδες για πρόκριση. Και τα κατάφεραν, αφού μόλις στο 9ο λεπτό από μπαλιά του Νεμπεγλέρα, ο Μπενίσκος νίκησε τον Πιζανόφσκι με αριστερό δυνατό σουτ από πολύ δύσκολη και πλάγια θέση.

Αίφνης, τα δεδομένα άλλαξαν κι όσο περνούσε ο χρόνος οι «κίτρινοι» πίστευαν ολοένα και περισσότερο στη μεγάλη ανατροπή. Ειδικά από τη στιγμή που πήγαν με προβάδισμα στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, καθώς στο 42΄ ο Σταύρος Λαμπριάκος βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Πουρλιοτόπουλο, αλλά ο έμπειρος τερματοφύλακας απέκρουσε, σε μια κλασική ευκαιρία.

Ο απόλυτος αιφνιδιασμός ολοκληρώθηκε στο ξεκίνημα του Β΄ ημίχρονου, με ακριβώς τους ίδιους πρωταγωνιστές. Στο 49΄ Νεμπεγλέρας «γέμισε» πίσω από τη σέντρα και ο Μπενίσκος με κεφαλιά πρόλαβε την έξοδο του Πιζανόφσκι και έγραψε το 0-2!

Στο σημείο εκείνο άρχισαν τα… καρδιοχτύπια, όχι μόνο για τους φίλους του Αρη και της Ξάνθης, αλλά και για τους οπαδούς των ομάδων που «εμπλέκονται» στην υπόθεση του κυπέλλου UEFA. Η διαφαινόμενη πρόκριση του Αρη έθετε σε άμεσο κίνδυνο τα όνειρα του Αιγάλεω, της Χαλκληδόνας, του Ηρακλή και της Καλλιθέας για μια θέση στα κύπελλα Ευρώπης της επόμενης περιόδου.

Η εξαιρετική τάκτικη της «σφιχτής» άμυνας και των αντεπιθέσεων που επέλεξε ο Γιώργος Χατζάρας, σε συνδυασμό βέβαια με τα γρήγορα γκολ στις αρχές κάθε ημιχρόνου, βραχυκύκλωσαν τους γηπεδούχους.

Από τη στιγμή, δε, που ο Λουτσιάνο έστησε δύο φορές τη μπάλα σε «δική του» θέση για απευθείας φάουλ (ειδικά η δεύτερη στο 81΄ ήταν σαν… πέναλτι για τον Βραζιλιάνο), όμως δεν κατάφερε να βρει το στόχο, η Ξάνθη αποσυντονίστηκε εντελώς.

Οι διορθωτικές κινήσεις του Ματζουράκη δεν έφεραν αποτέλεσμα, σε αντίθεση με τις κινήσεις του Χατζάρα που δεν δίστασε να αποσύρει μόλις στο 63΄ τη μορφή του αγώνα, τον Μίμη Μπενίσκο, για να πιέσει περισσότερο στο κέντρο, με την είσοδο του Χρυσάφη.

Οι «κίτρινοι» του βορρά κράτησαν το σκορ πρόκρισης μέχρι το τέλος, εξασφάλισαν μια θέση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας και πλέον με το ηθικό στα ύψη συγκεντρώνονται στη μεγάλη μάχη για την παραμονή στην Α εθνική.

ΞΑΝΘΗ (Γιάννης Μαντζουράκης): Πιζανόφσκι, Γαρπόζης (60 Καζάκης), Σίκοφ, Ζαπρόπουλος, Παπαδημητρίου, Μαχράτζε, Άντζας (57 Τοροσίδης), Μπαϊκαρά (75 Βόζαμπαλ), Πρίττας, Λουτσιάνο, Λαμπριάκος.

ΑΡΗΣ (Γιώργος Χατζάρας): Πουρλιοτόπουλος, Νάιντος, Κολτσίδας, Μουράφσκι, Καλλιμάνης, Μπενίσκος (63 Χρυσάφης), Ινόγκουε (80 Βανγκέλι), Πασσαλής, Νεμπεγλέρας, Μαρκομιχάλης, Κουεμάχα (90+ Φόμουμποντ).

Θλιβερά γεγονότα…

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τον ημιτελικό έγιναν θλιβερά γεγονότα. Μόλις είχε αποχωρήσει ο Χατζάρας και ετοιμαζόταν να κάνει δηλώσεις ο Γιώργος Κολτσίδας, δύο δημοσιoγράφοι τοπικών μέσων άρχισαν να βρίζουν τον ποδοσφαιριστή του Αρη και την ομάδα του. Ο παίκτης αποχώρησε από τη συνέντευξη με τη βοήθεια του αρχηγού του Αρη, Πασσαλή.

Ο ΠΣΑΤ εκφράζει τη λύπη του για το περιστατικό και να διευκρινίσει ότι τα όσα συνέβησαν στη συνέντευξη Τύπου δεν έχουν καμία σχέση με τους επαγγελματίες αθλητικούς συντάκτες, αφού ο συγκεκριμένος που επιτέθηκε φραστικά στον ποδοσφαιριστή του Αρη δεν είναι μέλος του Συνδέσμου και δεν έχει επαγγελματική ιδιότητα δημοσιογράφου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024