Τα Ολυμπιακά αθλήματα παραμένουν 28, η σύστασή τους θα αλλάζει μετά κάθε διοργάνωση
Υπό κρίση θα τίθεται η λίστα με τα 28 Ολυμπιακά αθλήματα μετά την διεξαγωγή κάθε διοργάνωσης, ενώ μόνο τα αγωνίσματα (301) και ο αριθμός των αθλητών (10.500) θα παραμένουν σταθερά. Η σχετική ψηφοφορία θα γίνει στις 8 Ιουλίου, στη σύνοδο της ΔΟΕ στη Σιγκαπούρη.
Υπό κρίση θα τίθεται η λίστα με τα 28 Ολυμπιακά αθλήματα μετά την διεξαγωγή κάθε διοργάνωσης, ενώ μόνο τα αγωνίσματα (301) και ο αριθμός των αθλητών (10.500) θα παραμένει σταθερός.
Η εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ αποφάσισε, με τη σύμφωνη γνώμη της Ενωσης Διεθνών Ομοσπονδιών, για το νέο σχέδιο αποκλεισμού ή εισόδου των αθλημάτων στο Ολυμπιακό πρόγραμμα, το οποίο θα ισχύσει από το 2012 και θέτει τα 28 αθλήματα υπό την δικαιοδοσία της ΔΟΕ.
Σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό, για να παραμείνει ένα άθλημα στο Ολυμπιακό πρόγραμμα, θα πρέπει να αποσπά τουλάχιστον το 51% των ψήφων των μελών της ΔΟΕ. Σε αντίθετη περίπτωση, το άθλημα θα αποκλείεται.
Η σχετική ψηφοφορία προγραμματίστηκε να γίνει στις 8 Ιουλίου, στη σύνοδο της ΔΟΕ στη Σιγκαπούρη.
Αν υπάρξει αποκλεισμός ενός αθλήματος, ήδη υπάρχουν πέντε άλλα υποψήφια για την αντικατάστασή του, που είναι το καράτε, το ρόλερ, το γκολφ, το σκουός και το ράγκμπι, και θα προκείψει από την ψηφοφορία, που θα γίνει μία ημέρα αργότερα.
Η τελική απόφαση, πάντως, θα ληφθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ στη σύνοδο που θα γίνει το φθινόπωρο. Οι περισσότερες πιθανότητες είναι να παραμείνουν στο πρόγραμμα οι 28 τωρινές ομοσπονδίες.
Κηφισιά και Παναιτωλικός ήρθαν ισόπαλοι χωρίς γκολ (0-0) στη Νεάπολη για την 5η πέμπτη αγωνιστική των play-out της Super League, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν μαζί στους 31 βαθμούς στο +7 από την ΑΕΛ
LIVE: Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης. Παρακολουθήστε live στις 18:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης για την 5η αγωνιστική των πλέι άουτ της Stoiximan Super League. Τηλεοπτικά από Novasports 2HD.