Επίλυση του συνταξιοδοτικού των γενικών διευθυντών του Δημοσίου προωθεί το ΥΠΕΣ
Την επίλυση των συνταξιοδοτικών θεμάτων των γενικών διευθυντών του δημοσίου προανήγγειλε στη Βουλή ο υφυπουργός Εσωτερικών Απόστολος Ανδρεουλάκος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.
Την επίλυση των συνταξιοδοτικών θεμάτων των γενικών διευθυντών του δημοσίου προανήγγειλε στη Βουλή ο υφυπουργός Εσωτερικών Απόστολος Ανδρεουλάκος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.
Ο υφυπουργός είπε ότι με το πρώτο συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο θα υπάρξει προσαύξηση στην πραγματική συντάξιμη υπηρεσία έως τρία χρόνια μέχρι συμπληρώσεως 35ετίας. Επιπλέον, για όσους έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα αλλά δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη, διότι δεν έχουν συμπληρώσει το προβλεπόμενο όριο ηλικίας, θα δοθεί η δυνατότητα άμεσης συνταξιοδότησης.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μ.Παπαϊωάννου άσκησε κριτική για τις αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση λέγοντας ότι σε ευαίσθητες υπηρεσίες τοποθετήθηκαν άνθρωποι χωρίς προσόντα ενώ «ισοπεδώθηκαν παλιοί διευθυντές οι οποίοι τώρα περιφέρονται στους διαδρόμους».
Ανταπαντώντας ο κ. Ανδρεουλάκος είπε ότι μετά από 13 μήνες διακυβέρνησης ΝΔ «η συντριπτική πλειοψηφία των γενικών διευθυντών είναι στις θέσεις τους ακόμα», ενώ το ειδικό υπηρεσιακό συμβούλιο αποτελείται από τρία μέλη υπουργικής επιλογής και τέσσερα που είναι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, του Δικηγορικού Συλλόγου, του Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΕΜΠ.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας