Θα κλείσει τις θύρες των γηπέδων η ιταλική κυβέρνηση αν συνεχιστούν τα επεισόδια
Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας εξετάζει το ενδεχόμενο να διατάξει τη διεξαγωγή συγκεκριμένων ποδοσφαιρικών αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, προκειμένου να βάλει ένα τέλος στα επεισόδια που όλο και πιο συχνά γίνονται στο campionato και όχι μόνο, αλλά και στις ρατιστικές συμπεριφορές.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας εξετάζει το ενδεχόμενο να διατάξει τη διεξαγωγή συγκεκριμένων ποδοσφαιρικών αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, προκειμένου να αποτραπούν τα επεισόδια που συχνά λαμβάνουν χώρα στα γήπεδα της χώρας, όπως αναφέρει η Gazzetta dello Sport.
Επεισόδια αναφέρθηκαν στο Σαββατοκύριακο στους αγώνες της Serie A Λάτσιο-Λιβόρνο, Ουντινέζε-Ρόμα και Παλέρμο-Μεσίνα, στην αναμέτρηση της δεύτερης κατηγορίας ανάμεσα στην Περούτζια και την Τερνάνα, καθώς και σε δύο μικρότερα πρωταθλήματα.
Με δηλώσεις που έκανε αργά το βράδυ της Δευτέρας, αφού έγινε γνωστό ότι 85 αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε επεισόδια, τα οποία προκάλεσαν εκατοντάδες χούλιγκαν, ο υπουργός Τζιουζέπε Πιζάνου δήλωσε ότι «τα νούμερα αυτά είναι ανυπόφορα».
«Εάν είχα να διαλέξω ανάμεσα στην ασφάλεια των αστυνομικών και την παρουσία του κοινού στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, δεν θα δίσταζα και θα έκλεινα τα στάδια, στα οποία η κατάσταση είναι πιό επικίνδυνη» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας.
Αρκετές ενώσεις αστυνομικών έχουν εκφράσει διαμαρτυρίες για τους κινδύνους που διατρέχουν κάθε Σαββατοκύριακο εντός και εκτός σταδίων και δήλωσαν στον Πιζάνου ότι είναι έτοιμοι να κατονομάσουν τις πιό επικίνδυνες ομάδες οπαδών.
Ο ΟΦΗ κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος Betsson, ο Λεβαδειακός πρωταγωνίστησε παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο στη φετινή Super League και η ελληνική ποδοσφαιρική Περιφέρεια... αναπνέει ξανά.