Δύο ακόμη δικαστικοί παραπέμπονται με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης
Ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γεώργιος Κάπος παρέπεμψε στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης τους προέδρους Πρωτοδικών Αθηνών Νικόλαο Ποταμιάνο και Γεωργία Λαμπροπούλου για εμπλοκή στην υπόθεση του Ι.Γιοσάκη.
Ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γεώργιος Κάπος παρέπεμψε στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης τους προέδρους Πρωτοδικών Αθηνών Νικόλαο Ποταμιάνο και Γεωργία Λαμπροπούλου.
Οι δύο δικαστικοί, που είναι παντρεμένοι, παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, για ανεπάρκεια υπό την έννοια της σοβαρής έλλειψης ήθους που προσβάλλει βάναυσα το κύρος της δικαιοσύνης και τους καθιστά μη χρήσιμους για την υπηρεσία.
Και οι δύο δικαστικοί λειτουργοί, το διάστημα που υπηρετούσαν στο Πρωτοδικείο Πειραιά, ενεπλάκησαν με διάφορους τρόπους σε υποθέσεις του προφυλακισμένου αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη. Φρόντιζαν να είναι σε δικάσιμους, όπου εκδικάζονταν οι υποθέσεις του Γιοσάκη και μεριμνούσαν να εκδίδονται θετικές για τον αρχιμανδρίτη δικαστικές αποφάσεις.
Εν τω μεταξύ, το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας συνεδρίασε εκτάκτως την Πέμπτη και εξέτασε τις εξελίξεις στον χώρο της Δικαιοσύνης (διαφθορά, μεταθέσεις δικαστικών, κ.λπ.). Μετά την συνεδρίαση η Ένωση ανακοίνωσε τα εξής:
«α. Εκφράζουμε -για μια ακόμα φορά- την επιθυμία και προσδοκία μας για ταχεία και πλήρη εκκαθάριση όλων των υποθέσεων διαφθοράς στον χώρο της Δικαιοσύνης, καθώς και για παραδειγματική τιμωρία εκείνων που θα κριθούν ένοχοι. Ωστόσο, θεωρούμε ότι οι συνεχώς δημοσιοποιούμενες -υπό τύπον διαρροών- αναφορές σε αόριστες περιπτώσεις διαφθοράς αορίστως περιγραφόμενων δικαστικών λειτουργών, συντηρούν το κλίμα γενίκευσης που αδικεί κατάφωρα την συντριπτική πλειονότητα των δικαστικών λειτουργών και πλήττει το κύρος του θεσμού της Δικαιοσύνης.
»β. Θεωρούμε απαράδεκτη κάθε σύνδεση των όποιων κρουσμάτων διαφθοράς με το σύστημα διοίκησης των μεγάλων δικαστηρίων και εισαγγελιών. Δηλώνουμε -ως αμετακίνητη θέση μας- ότι ο θεσμός της αυτοδιοίκησης είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την δημοκρατία και την διαφάνεια στον χώρο της Δικαιοσύνης και ότι κάθε απόπειρα κατάλυσής του αποτελεί πλήγμα για την προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των εισαγγελέων και των δικαστών.
»γ. Αναφορικά με το ζήτημα των αθρόων – μαζικών μεταθέσεων δικαστικών λειτουργών (με μόνο κριτήριο την πολυετή υπηρεσία τους σε κάποια εισαγγελία ή δικαστήριο), απευθύνουμε ύστατη έκκληση στα αρμόδια θεσμικά όργανα, στα οποία προσβλέπουμε πάντοτε με εμπιστοσύνη, να επανεξετάσουν το ζήτημα, με βάση την χρονική συγκυρία εφαρμογής του συγκεκριμένου μέτρου και, τουλάχιστον, να αναβάλλουν τις αποφάσεις τους για μεταγενέστερο χρόνο».
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας