Ζήτημα μη νόμιμης σύνθεσης του εκλογοδικείου θέτει ο Μ.Καρχιμάκης
Με επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο Μ.Καρχιμάκης θέτει ζήτημα μη νόμιμης σύνθεσης του εκλογοδικείου, που -σύμφωνα με πληροφορίες- αποφάσισε να συνυπολογίσει τα λευκά ψηφοδέλτια, γεγονός που προκαλεί ανατροπή στη σύνθεση της Βουλής.
Με επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης θέτει ζήτημα μη νόμιμης σύνθεσης του εκλογοδικείου, που -σύμφωνα με πληροφορίες- αποφάσισε να συνυπολογίσει τα λευκά ψηφοδέλτια, γεγονός που προκαλεί ανατροπή στη σύνθεση της Βουλής.
Συγκεκριμένα, στην επίκαιρη ερώτησή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρει: «Αυτές τις μέρες έγινε γνωστό ότι επίκειται μία πρωτοφανής απόφαση για τα δικαστικά χρονικά. Μια απόφαση που ανατρέπει τη λαϊκή κυριαρχία και τη νομολογία χρόνων. Είναι η κυοφορούμενη, όπως έγινε γνωστό μέσω διαρροών απόφαση του εκλογοδικείου, που αφαιρεί μια έδρα από το ΠΑΣΟΚ, συνυπολογίζοντας τα λευκά ψηφοδέλτια».
» Η απόφαση αυτή επιστηρίχθηκε σε μια σειρά από γεγονότα και πρόσωπα με τρόπο που θίγει και το κύρος της δικαιοσύνης, αλλά ταυτόχρονα αλλοιώνει τη λαϊκή βούληση και προσβάλλει το κύρος της χώρας μας» επισημαίνει.
Ο κ. Καρχιμάκης ρωτά τον υπουργό Δικαιοσύνης:
1. Για ποιους λόγους δεν ορίσθηκε ως μέλος του ΑΕΔ (Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου) ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αφού ο πρόεδρος αδυνατούσε ή δεν επιθυμούσε να παραστεί στο εκλογοδικείο όπως ο νόμος ορίζει, αλλά ορίσθηκε ο νεώτερος;
2. Για ποιους λόγους ο κ. πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου παραβίασε το νόμο, ορίζοντας αντί τον αρχαιότερο αντιπρόεδρο το νεώτερο, χωρίς να έχουν δηλώσει κώλυμα και χωρίς να ερωτηθούν οι αρχαιότεροι;
3. Ποιες θα είναι οι ενέργειές σας, αφού η σύνθεση του ΑΕΔ, δεν είναι νόμιμη, προκειμένου να γίνει επανάληψη της εκδίκασης της συγκεκριμένης υπόθεσης;
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας