Δεν ανοίγει ακόμη τα χαρτιά της η κυβέρνηση στο θέμα του «βασικού μετόχου»
Απέφυγε εκ νέου να ξεκαθαρίσει τη μελλοντική στάση της στο θέμα του «βασικού μετόχου» η κυβέρνηση. Ο Ευ.Αντώναρος δήλωσε πως «η κυβέρνηση θέλει να προασπίσει το Σύνταγμα και το εθνικό συμφέρον». «Κρύβονται πίσω από το Σύνταγμα», λέει το ΠΑΣΟΚ.
Απέφυγε για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη μελλοντική στάση της στο θέμα του «βασικού μετόχου». Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως «η κυβέρνηση θέλει να προασπίσει το Σύνταγμα και το εθνικό συμφέρον και στην προσπάθεια αυτή έχουμε τα όπλα, τις δυνατότητες και τα επιχειρήματα για να το πράξουμε με επιτυχία».
Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση έχει ζητήσει τις συμβουλές ξένου νομικού γραφείου, ο κ. Αντώναρος απάντησε πως «η Ελλάδα διαθέτει όλες εκείνες τις υπηρεσίες που έχουν στη διάθεσή τους τους ειδικούς που χρειάζονται για κάθε περίσταση. Η σημερινή κυβέρνηση κάνει, λοιπόν, χρήση όλων αυτών των δυνατοτήτων».
Αναφορικά με τη δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Πρ.Παυλόπουλου (πως «το Σύνταγμα είναι υπεράνω χρημάτων») ο κ. Αντώναρος μίλησε για «παράφραση», δεδομένου ότι στην κατάληξη της απάντησής του ο κ. Παυλόπουλος τονίζει πως «οι σωστές κυβερνήσεις καταφέρνουν και το Σύνταγμα να υπερασπίζονται και χρήματα να μην χάνουν».
Σε ερώτηση σχετική με την περαιτέρω διαδικασία και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, ο κ. Αντώναρος σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα απαντήσει εντός του δεδομένου χρονικού πλαισίου στην Επιτροπή και αρνήθηκε να «προδικάσει» περαιτέρω, τονίζοντας πως «όσο βρίσκεται σε συζήτηση η Ελλάδα με την Επιτροπή, η κυβέρνηση δεν είναι νοητό να πει τι θα κάνει μετά ταύτα».
Ως προς το αν «προβληματίζεται ο πρωθυπουργός» για το αντιευρωπαϊκό κλίμα που δημιουργείται στην Ελλάδα, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «η ΝΔ είναι το κατ εξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα με μακρά ιστορία ευρωπαϊκής πολιτικής στον τόπο και απτά δείγματα στον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό και δεν συγκρούεται με την ΕΕ. Είναι λάθος αυτό που λέγεται. Μέσα στην Ευρώπη πολλές φορές διαμορφώνονται διαφορετικές απόψεις και τα κράτη-μέλη βρίσκονται συχνά σε αντίθεση με τις θέσεις της Επιτροπής. Δεν είναι πυγμαχικός αγώνας».
Σε ερώτηση αν ο πρωθυπουργός αισθάνεται ότι «κάποιοι τον συμβούλευσαν κακά», ο κ. Αντώναρος υπογράμμισε ότι «η καταπολέμηση της διαπλοκής και η εξασφάλιση της διαφάνειας είναι κεντρική επιλογή της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού».
Σε ερώτηση κατά την οποία «οι επιχειρηματίες θέλουν να γνωρίζουν αν η μεταβατική περίοδος θα τροποποιηθεί, λόγω ενδεχόμενης αναστολής του νόμου», ο κ. Αντώναρος υπογράμμισε ότι «έχει αρχίσει να τρέχει ο μεταβατικός χρόνος που λήγει στις 14 Ιουνίου».
ΠΑΣΟΚ: Προσπάθεια αντιπερισπασμού
Το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξαιτίας των προβλημάτων της οικονομίας και των δυσμενών μέτρων που θα αναγκαστεί να πάρει, επιχειρεί αντιπερισπασμό εμφανίζοντας ως μείζον θέμα τον «βασικό μέτοχο» και επιχειρεί «να επικεντρώσει τη συζήτηση στη δήθεν υπεράσπιση του Συντάγματος».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης σημείωσε ότι σε αυτήν την υπόθεση γίνεται «προσπάθεια να κρατηθεί στο απυρόβλητο ο πρωθυπουργός» και να φανεί ότι «φταίνε οι κακοί υπουργοί του».
Ο κ. Αθανασάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενώ γνώριζε πως έπρεπε να ψηφίσει έναν εκτελεστικό νόμο σύμφωνο με το Σύνταγμα και με το κοινοτικό δίκαιο, δεν το έπραξε και «προτίμησε το δρόμο της μικροκομματικής αντιπαράθεσης, της εμπάθειας και της διευθέτησης συμφερόντων».
Τώρα, η κυβέρνηση «επιχειρεί να κρυφτεί πίσω από το Σύνταγμα σε μια απίθανη διαπλοκή ανικανότητας και υποκρισίας» τόνισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας