Σάββατο 07 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Τους στόχους της κυβέρνησης για τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις παρουσίασε η Φ.Πετραλιά

Τους στόχους της κυβέρνησης για τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις παρουσίασε η Φ.Πετραλιά

Η προβολή Ελλάδας στο εξωτερικό, η προσέλκυση επενδύσεων και η βελτίωση της ποιότητας ζωής στο Λεκανοπέδιο είναι οι κύριοι στόχοι για την την αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, όπως τους περιέγραψε σε ειδική εκδήλωση η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού.

36

Την πολιτική της κυβέρνησης για την αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων παρουσίασε την Πέμπτη η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, με θέμα «Η μεταολυμπιακή αξιοποίηση των εγκαταστάσεων και των υποδομών».

Επιγραμματικά, οι στόχοι της κυβέρνησης μέσα από την υλοποίηση του σχεδίου αξιοποίησης της υλικής και άυλης Ολυμπιακής κληρονομιάς, όπως τόνισε η κ. Πετραλιά, είναι: Να ενισχύσουμε την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, να καταστήσουμε την Αττική ελκυστικό τουριστικό προορισμό 12 μήνες το χρόνο, να προσελκύουμε ξένες επενδύσεις και τεχνογνωσία, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, να βελτιώσουμε ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Λεκανοπεδίου και να προσφέρουμε στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας περισσότερες επιλογές και ποιοτικότερες ευκαιρίες άθλησης, αναψυχής και πολιτισμού.

Η υφυπουργός επανέλαβε ότι οι εγκαταστάσεις θα παραμείνουν δημόσια περιουσία και πως η διαχείριση και αξιοποίησή τους θα γίνει με βάση αναπτυξιακά και όχι στενά δημοσιονομικά κριτήρια. Επιπλέον, σημείωσε ότι όλες οι διαδικασίες θα γίνουν με πλήρη διαφάνεια, «με ανοιχτούς, δημόσιους διεθνείς διαγωνισμούς και με ξεκάθαρους όρους και προϋποθέσεις».

Για το σχέδιο νόμου που ρυθμίζει τα θέματα της μεταολυμπιακής αξιοποίησης, το οποίο είναι ήδη έτοιμο, η κ. Πετραλιά επισήμανε ότι έγινε με απόλυτο σεβασμό στα χωροταξικά σχέδια και με απόλυτη ειλικρίνεια ως προς τον υποψήφιο επενδυτή. Τόνισε, δε, ότι η κυβέρνηση «τείνει το χέρι της στην επιχειρηματικότητα, ώστε η μεταολυμπιακή αξιοποίηση να αποβεί επωφελής για την χώρα, την επιχειρηματικότητα και τον ελληνικό λαό».

Στην εκδήλωση μίλησε και ο πρόεδρος της εταιρίας Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ Χρήστος Χατζηεμμανουήλ, ο οποίος σημείωσε ότι τα 140.000.000 ευρώ του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο, σε πραγματικές δημόσιες και κοινωνικές ανάγκες, χωρίς πολιτικές διακρίσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 07 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο