Η χώρα αρχίζει να αισθάνεται το σοκ της απογραφής, τόνισε ο Γ.Παπανδρέου
Η οικονομική απογραφή βρέθηκε εκ νέου στο στόχαστρο του Γ.Παπανδρέου. Αναφερόμενος στον Πορτογάλο πρωθυπουργό Ζοζέ Σόκρατες δήλωσε ότι συμβολίζει την ανατροπή της κυβέρνησης, που οδήγησε στο σοκ της απογραφής, κάτι που έχει αρχίσει να αισθάνεται και η Ελλάδα.
Η οικονομική απογραφή βρέθηκε εκ νέου στο στόχαστρο του Γ.Παπανδρέου, μετά τη συνάντηση των ηγετών των Ευρωπαϊκών Σοσιαλιστικών Κομμάτων. Αναφερόμενος στον νεοεκλεγέντα Πορτογάλο πρωθυπουργό Ζοζέ Σόκρατες δήλωσε ότι συμβολίζει την ανατροπή της κυβέρνησης, που οδήγησε στο σοκ της απογραφής, κάτι που έχει αρχίσει να αισθάνεται και η Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για την απουσία του Ζοζέ Σόκρατες από τη συνάντηση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε: «Καλώς απουσίαζε σήμερα, διότι δημιουργεί τώρα το υπουργικό του συμβούλιο, φτιάχνει κυβέρνηση. Του ευχόμαστε τα καλύτερα. Συμβολίζει την ανατροπή της συντηρητικής δεξιάς στην Πορτογαλία, συμβολίζει την καταδίκη των μικροκομματικών λογικών, της απογραφής και του σοκ στην οικονομία, που τελικά, ήταν ένα σοκ για τους πολίτες της Πορτογαλίας, όπως δυστυχώς, έχουμε αρχίσει και αισθανόμαστε εμείς οι πολίτες και στην Ελλάδα».
Αναφερόμενος στο αντικείμενο της συνάντησης των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, σημείωσε: «Για εμάς τους σοσιαλιστές, το Ευρωπαϊκό μοντέλο έχει τουλάχιστον τρεις πυλώνες. Είναι και η οικονομική ανάπτυξη, η ανταγωνιστικότητα, και η κοινωνική συνοχή, η εργασία για όλους, η απασχόληση για όλους, η κοινωνική πρόνοια, και βεβαίως, και η προστασία του περιβάλλοντος, η αξιοποίηση του περιβάλλοντος θετικά για την ανάπτυξη».
» Θέλουμε, λοιπόν, εμείς, ως σοσιαλδημοκράτες, αυτά να γίνουν με πραγματικά ισότιμο τρόπο. Δηλαδή, να μην είναι εις βάρος της κοινωνικής πρόνοιας, της κοινωνικής συνοχής και του περιβάλλοντος, η ανάπτυξη. Και αυτό μας διαφοροποιεί από τη συντηρητική δεξιά της ΕΕ, που έχει την πλειοψηφία των κυβερνήσεων, αλλά και στην επιτροπή, βεβαίως. Γι αυτό συζητούμε, για μια κοινή δράση, για κοινούς αγώνες και θέσεις, για να προωθήσουμε μια σοσιαλιστική ατζέντα στην ημερησία διάταξη της ΕΕ, αξιοποιώντας, τη συνεργασία μας με τα συνδικάτα, και με την κοινωνία των πολιτών πάνω σε αυτά τα θέματα».
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας