Αρχίζει σήμερα, Δευτέρα 1η Νοεμβρίου, η διαδικασία πληρωμής των προστίμων της Τροχαίας, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων, προκειμένου να αποφεύγεται η ταλαιπωρία των πολιτών στις εφορίες.
Με τη νέα αυτή υπηρεσία των ΕΛΤΑ οι παραβάτες οδηγοί θα μπορούν να πληρώνουν τα πρόστιμα σε οποιοδήποτε ταχυδρομικό κατάστημα της χώρας, ανεξαρτήτως της περιοχής που διαπιστώθηκε η παράβαση, ενώ παράλληλα απλουστεύεται η διαδικασία. βεβαίωσης, κατανομής και απόδοσης των αναλογούντων ποσών στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ο υπόχρεος οφείλει μέσα σε διάστημα 10 ημερολογιακών ημερών, από την ημερομηνία έκδοσης της κλήσης, να εξοφλήσει, χωρίς καμία άλλη επιβάρυνση, την οφειλή του σε Κατάστημα των ΕΛΤΑ, έχοντας μαζί του και τα δύο αντίγραφα της κλήσης.
Από σήμερα επίσης θα κυκλοφορούν τα νέα έντυπα της τροχαίας, στα οποία είναι ενσωματωμένο το έντυπο Ταχυπληρωμής. Για το λόγο αυτό, όσες κλήσεις έχουν κοπεί με τα παλιά έντυπα, θα πρέπει να πληρωθούν στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. και όχι στα καταστήματα των ΕΛΤΑ.
Αν ανταποκρινόμαστε στα λάθη που όλοι μας κάνουμε με ηρεμία, αν τα αναλύουμε, μαθαίνουμε από αυτά και προσαρμοζόμαστε αναλόγως, μπορούμε να μετατρέψουμε τις αποτυχίες σε νίκες
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.