Αυξάνει την παραγωγή του Prius η Toyota
H Toyota επενδύει συνεχώς στην υβριδική τεχνολογία αφού τα σενάρια για την κίνηση με ενεργειακές κυψέλες (fuel cells) αφορούν πρακτικά στην επόμενη δεκαετία
H Toyota, η μεγαλύτερη σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανία στην Ιαπωνία, ανακοίνωσε πως θα διπλασιάσει την διάθεση των Prius στην αμερικανική αγορά για το 2005. Χάρη σε κίνητρα που προσφέρει η Πολιτεία -όπως φοροαπαλλαγές, μειωμένη τιμή πώλησης κ.α.- η ζήτηση για υβριδικά μοντέλα -στην τοπική αγορά- είναι ιδιαίτερα μεγάλη και οι ιθύνοντες της εταιρίας προβλέπουν στην πώληση 300.000 υβριδικών για το επόμενο έτος.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, η ιαπωνική εταιρία έχει πουλήσει περισσότερα από 250.000 υβριδικά, από το 1997 που κυκλοφόρησε το Prius. Το 2003 κατασκευάστηκαν 53.293 Prius και από το προηγούμενο καλοκαίρι, η παραγωγή του συγκεκριμένου μοντέλου, αυξήθηκε από τις 10.000 μονάδες στις 15.000 μονάδες το μήνα. Στις αρχές του επόμενου χρόνου, η Toyota θα ξεκινήσει την διάθεση ενός SUV, του Highlander, RX400h καθώς και του Lexus RX400h που θα μοιράζονται τα ίδια μηχανικά μέρη.
Εκτός από τα παραπάνω μοντέλα, η ιαπωνική εταιρία σκοπεύει την κατασκευή υβριδικών οχημάτων τύπου van, ελαφρών τύπου φορτηγών, μικρών λεωφορείων και πολυτελών sedan που αρχικά θα πωλούνται στην ιαπωνική αγορά. H Toyota προβλέπει πως ένα μεγάλο μέρος της γκάμας της σε μερικά χρόνια θα εξοπλίζεται με υβριδικές διατάξεις χωρίς η τιμή πώλησης των μοντέλων να απέχει από αυτές των συμβατικών εκδόσεων.
Τα πράγματα στην ευρωπαϊκή αγορά είναι όμως διαφορετικά, καθώς το ενδιαφέρον των αγοραστών στρέφεται όλο και περισσότερο στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, στα οποία αντιστοιχεί περίπου η μίση πίτα από τις συνολικές ταξινομήσεις (στην Ευρώπη).
- Επίθεση σε 16χρονο στο Άλσος Συγγρού – Τον τραυμάτισαν με αιχμηρό αντικείμενο
- Τεστ αλήθειας στον Μακρόν – Ποιες αμαρτίες απέκρυψε στο Νταβός
- Η Ναόμι Οσάκα ντύθηκε Μέδουσα στο Αυστραλιανό Όπεν και πυράκτωσε τις εντυπώσεις
- Υποκλοπές: Οι «στημένες» ερωτήσεις των βουλευτών της ΝΔ στον Τρίμπαλη στην Εξεταστική και το μήνυμα από το δεξί χέρι του Λαβράνου
- Το μήνυμα του Γιαμπουσέλε στα social media που έβαλε… φωτιά για το μέλλον του! (pic)
- Θεσσαλονίκη: Λύκοι έφτασαν μέχρι την πόρτα σπιτιού στο Πανόραμα
- Μητσοτάκης: «Και ναι και όχι» για το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ για τη Γάζα – Συνέντευξη στο Euronews
- Έκλεισε η συμφωνία για τη σωτηρία του TikTok στις ΗΠΑ – Τι προβλέπει
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 23.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/chinh-le-duc-W5q8uoqss3Q-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442