Παρασκευή 24 Απριλίου 2026
weather-icon 15o
Με τον αέρα του Euro, των μεγάλων γηπέδων και των μεταγραφών αρχίζει το πρωτάθλημα

Με τον αέρα του Euro, των μεγάλων γηπέδων και των μεταγραφών αρχίζει το πρωτάθλημα

Ο θρίαμβος της εθνικής μας στην Πορτογαλία έκανε τους φιλάθλους να ελπίζουν ότι κάτι έχει αλλάξει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό ακριβώς καλούνται να πιστοποιήσουν οι ομάδες, που από το Σάββατο ρίχνονται στις μάχες του 26ου πρωταθλήματος της Α Εθνικής.

66

Ο θρίαμβος της εθνικής μας στην Πορτογαλία έκανε τους Έλληνες φιλάθλους να ελπίζουν ότι κάτι έχει αλλάξει στο ποδόσφαιρο της χώρας μας. Αυτό ακριβώς καλούνται να πιστοποιήσουν οι ομάδες, που από το Σάββατο ρίχνονται στις μάχες του 26ου πρωταθλήματος της Α Εθνικής.

Οι προσδοκίες μάλιστα για καλό θέαμα μεγάλωσαν μετά τις μεταγραφές, που πραγματοποίησαν οι περισσότερες από τις ομάδες μας.

Ριβάλντο, Σούρερ, Σινιόρι, Γκονζάλες, Σκάτσελ, Μπρούνο Αλβες και Πάουλο Ασουνσάο συνθέτουν ένα γαλαξία «αστέρων», ο οποίος αναμένεται να ανεβάσει στα ύψη τον ανταγωνισμό και το ενδιαφέρον των φιλάθλων.

Αλλά και τα ανακαινισμένα γήπεδα υπόσχονται στους θεατές την αίσθηση αναβάθμιση του αθλήματος.

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο σπίτι του, το γήπεδο «Καραϊσκάκη», το οποίο αποτελεί πλέον ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης. Η ΑΕΚ θα χρησιμοποιεί το ΟΑΚΑ, το οποίο είναι ένα πραγματικό «στολίδι» με το στέγαστρο του Σαντιάγκο Καλατράβα, ενώ οι «μεγάλοι» της Θεσσαλονίκης ΠΑΟΚ, Αρης και Ηρακλής, θα «υποδέχονται» τους αντιπάλους τους στις παλιές, αλλά ανακαινισμένες έδρες τους.

Επιπλέον, στο νέο πρωτάθλημα και οι τρεις «νεοφώτιστοι» (Κέρκυρα, Απόλλωνας Καλαμαριάς και Εργοτέλης) είναι εκτός ορίων Αττικής και αυτό δίνει από μόνο του διαφορετικό «χρώμα» στο πρωτάθλημα.

Βέβαια, υπήρχαν και κάποια διαδικαστικά προβλήματα για αρκετές ομάδες, αλλά και αυτά επιλύθηκαν. Έτσι, με τα πιστοποιητικά συμμετοχής ανά χείρας, είναι πλέον όλες οι ομάδες έτοιμες να μπουν στη «μάχη».

Τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Αρης, οι οποίοι «καίγονταν» για το πιστοποιητικό, μετά την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών, εξασφάλισαν την παρουσία τους στο πρωτάθλημα της σεζόν 2004-05.

Ωστόσο, ο Αρης και ο Ηρακλής παραπέμφθηκαν στην ΕΠΑΕ, προκειμένου να αποφασίσει αν θα τους αφαιρεθούν βαθμοί, καθώς δεν έχουν εξοφλήσει ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις ποδοσφαιριστών τους.

Με τον αγώνα Ξάνθη – Αρης θα ανοίξει το Σάββατο η «αυλαία» του 26ου πρωταθλήματος της Α Εθνικής, ενώ το κυρίως… μενού θα σερβιριστεί την Κυριακή.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις έχουν ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

18:00 (Ξάνθη) Ξάνθη – Αρης (Alpha)

19:00 (Παγκρήτιο) Εργοτέλης – Ηρακλής (SuperSport)

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

17:00 (Καλαμαριά) Απόλλων Καλαμαριάς – ΟΦΗ

19:00 (Αιγάλεω) Αιγάλεω – ΑΕΚ (SuperSport)

19:00 (Νίκαια) Χαλκηδόνα – Πανιώνιος (Alpha)

19:00 (Τούμπα) ΠΑΟΚ – Κέρκυρα (SuperSport)

21:15 (Απ. Νικολαϊδη) Παναθηναϊκός – Ιωνικός (SuperSport)

21:15 (Καραϊσκάκη) Ολυμπιακός – Καλλιθέα (Alpha)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 24 Απριλίου 2026
Cookies