Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
weather-icon 15o
Έμεινε εκτός τετράδας η Χρήστου στο ξίφος μονομαχίας – Η Νάγκι το χρυσό μετάλλιο

Έμεινε εκτός τετράδας η Χρήστου στο ξίφος μονομαχίας – Η Νάγκι το χρυσό μετάλλιο

Παρά τις εκπληκτικές της εμφανίσεις στο ξίφος μονομαχίας η Ιωάννα Χρήστου δεν πέρασε στην 4άδα, καθώς ηττήθηκε με 15-13 από το Νο 1 στον κόσμο, Λάουρα Φλέσελ Κόλοβιτς. Στον τελικό η Φλέσελ έπεσε θύμα έκπληξης, καθώς ηττήθηκε από την Ουγγαρέζα Νάγκι με 15-10.

26

Μία εκπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε η Ιωάννα Χρήστου στο ξίφος μονομαχίας γυναικών (ατομικό) στην αίθουσα ξιφασκίας του Ελληνικού.

Η Ελληνίδα ξιφομάχος απέκλεισε δύο αντιπάλους, αλλά στον γύρο των «8» απώλεσε την πρόκριση στους «4» γνωρίζοντας την ήττα με 15-13 από το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, Λάουρα Φλέσελ Κόλοβιτς.

Συγκεκριμένα, η Χρήστου πέρασε άνευ αγώνος στον γύρο των 32, όπου αντιμετώπισε τη Σιρέν Μακάι από τον Καναδά (Νο8). Μετά από σκληρό αγώνα, που κρίθηκε στις λεπτομέρειες η Χρήστου πέτυχε τη νίκη με 15-13 και στον γύρο των 16, απέκλεισε με 15-10 το Νο 9 Τατιάνα Λογκούνοβατ (Ρωσία).

Δυστυχώς, όμως για την ίδια και την Ελλάδα, στο δρόμο της βρήκε την κοφυφαία Αμερικανίδα ξιφομάχο, Φλέσελ Κόλοβιτς στον γύρο των 8. Η πρόκριση στους τέσσερις δεν επετεύχθη τελικά, αφού μετά από σκληρή μονομαχία, η Χρήστου ηττήθηκε με 15-13.

Στη συνέχεια η Φλέσελ επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, επικρατώντας στον ημιτελικό της Ουγγαρέζας Ιλντίγκα Μίντσα-Νεμπάλντ (Νο12), μετά από μια αμφίρροπη αναμέτρηση.

Στον τελικό προκρίθηκε και η Ουγγαρέζα Τιμέα Νάγκι, αφού κατάφερε να αποκλείσει με 15-14 την ξιφομάχο Νο 2 στην παγκόσμια κατάταξη, Μαουρέν Νισίμα (Γαλλία), στον ημιτελικό.

Η Σιδηροπούλου στον δεύτερο αγώνα της έχασε από την Αμερικανίδα Μπόκελ με 15-10, ενώ στο πρωτο της αγώνα η αντίπαλός της από τη Σενεγάλη Ντονγκ αποσύρθηκε.

Παράλληλα η Μαραγκουδάκη κέρδισε στη φάση των 32 την Μπιρ από τη Ν.Ζηλανδία με 15-8, όμως στη συνέχεια ηττήθηκε από τη Γαλλίδα Νισιμά, με 6-5.

O μεγάλος τελικός

Το χρυσό μετάλλιο στο ξίφος μονομαχίας γυναικών (ατομικό) κατέκτησε τελικά η Ουγγαρέζα Τιμέα Νάγκι. Η επιτυχία της αυτή λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερη διάσταση, καθώς στον τελικό επικράτησε της κορυφαίας αθλήτριας στον κόσμο και Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη, Λάουρα Φλέσελ-Κόλοβιτς από τη Γαλλία. Η Νάγκι, Νο 22 στον κόσμο επιβλήθηκε της μεγάλης αντιπάλου της με 15-10.






Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
Cookies