Τετάρτη 22 Απριλίου 2026
weather-icon 23o
Κοντά σε συμφωνία Αιγάλεω και Βάλτερ Ζένγκα για την τεχνική ηγεσία της ομάδας

Κοντά σε συμφωνία Αιγάλεω και Βάλτερ Ζένγκα για την τεχνική ηγεσία της ομάδας

Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις του Αιγάλεω με το Βάλτερ Ζένγκα και όπως όλα δείχνουν ο πρώην διεθνής τερματοφύλακας της Ιταλίας και μέχρι πρότινος προπονητής της Νατσιονάλ Βουκουρεστίου θα είναι ο νέος προπονητής του «Σίτι».

66

Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις του Αιγάλεω με το Βάλτερ Ζένγκα και όπως όλα δείχνουν ο πρώην διεθνής τερματοφύλακας της Ιταλίας και μέχρι πρότινος προπονητής της Νατσιονάλ Βουκουρεστίου θα είναι ο νέος προπονητής του «Σίτι».

Ο Ιταλός, όπως είναι γνωστό, βρίσκεται από τη Δευτέρα στην Αθήνα, έτσι ώστε να συζητήσει με τη διοίκηση του Αιγάλεω και να γνωρίσει όσο γίνεται περισσότερα για την ομάδα.

Μάλιστα ο Ζένγκα έκανε δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό «TVC»:

«Μιλάμε με τους ανθρώπους του Αιγάλεω. Συγκρίνουμε τις ιδέες μας και σίγουρα θα βρούμε λύση» είπε και συνέχισε:

«Ξεκίνησα την καριέρα μου στην Αμερική όπου ήμουν προπονητής και παίκτης ταυτόχρονα. Μετά πήγα στη Ρουμανία και τη Νατσιονάλ Βουκουρεστίου όπου καταφέραμε να πάμε στον τελικό του Κυπέλλου και να βγούμε στο UEFA.

» Πλέον είμαι ελεύθερος και θέλω να πάω σε μια ομάδα όπως το Αιγάλεω, μια νέα ομάδα η οποία δουλεύει πολύ και τα κατάφερε καλά στο εφετινό πρωτάθλημα. Είναι ένα πολύ καλά οργανωμένο σωματείο».

Ο Ιταλός τεχνικός ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει διαφορά στο οικονομικό.

«Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, το πρόβλημα δεν είναι τα λεφτά. Τα προβλήματα προέρχονται από το γεγονός ότι είμαι ξένος και ότι πρέπει να συνηθίσω σε κάποια απλά πράγμα και να μπορώ να συνεννοηθώ.

» Βέβαια έχω την εμπειρία γιατί έχω δουλέψει σε πολλές ξένες ομάδες και χώρες και το καλύτερο είναι να καταλάβω σύντομα πώς είναι τα πράγματα εδώ, γιατί υπάρχει και το Κύπελλο UEFA.

» Το πιο σημαντικό είναι να μην χαλάσω τις ισορροπίες σε αυτή την ομάδα, όπου οι παίκτες είναι πέντε χρόνια μαζί και τα έχουν καταφέρει καλά μέχρι τώρα».

Τέλος, ο Βάλτερ Ζένγκα αποκάλυψε ότι είχε έρθει για πρώτη φορά στην Αθήνα τον Ιανουάριο και ενημερωνόταν για το «Σίτι» από τον Καρεμπέ, που ήταν συμπαίκτες στη Σαμπντόρια, και τον Καραγκούνη που αγωνίζεται στην Ίντερ.

Ο Ζένγκα από τη νέα περίοδο θα αντικαταστήσει στον πάγκο του Αιγάλεω το Γιώργο Χατζάρα, που έχει αποφασίσει μετά από 5 επιτυχημένα χρόνια στους «μπλε» να συνεχίσει αλλού την προπονητική του καριέρα.

Βασικός στόχος του Ελληνα προπονητή είναι να πάει σε μία ομάδα που θα έχει σταθερή διοίκηση. Με τον Ηρακλή, ο Γιώργος Χατζάρας βρίσκεται συνέχεια σε επικοινωνία. Συζητήσεις υπήρξαν όμως και με τον Ολυμπιακό.

Η προπόνηση της Τρίτης έγινε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, με τον Έλληνα τεχνικό του «σίτι» πάντως να είναι ιδιαίτερα αυστηρός κυρίως με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του.

Τους συνέστησε την προσοχή και τους ζήτησε για άλλη μία φορά να είναι όσο το δυνατόν πιο συνεπείς γίνεται, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 22 Απριλίου 2026
Cookies