Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Απώλειες 25 δισ. δολαρίων υπέστη ο τομέας των αερομεταφορών το 2001 και το 2002

Απώλειες 25 δισ. δολαρίων υπέστη ο τομέας των αερομεταφορών το 2001 και το 2002

Σχεδόν 25 δισ. δολάρια έχασε ο τομέας των αερομεταφορών το 2001 και το 2002. Για «τέσσερις ιππότες της Αποκαλύψεως» έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΙΑΤΑ, αναφερόμενος στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, την οικονομική επιβράδυνση, την κρίση στο Ιράκ και το SARS.

28

Ο τομέας των αερομεταφορών έχασε σχεδόν 25 δισεκατομμύρια δολάρια το 2001 και το 2002, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) Τζιοβάνι Μπισινιάνι κατά την έναρξη της 56ης ετήσιας συνέλευσης της ΙΑΤΑ στην Ουάσινγκτον.

«Το 2002, οι εταιρείες-μέλη της Ένωσης έχασαν 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια στις διεθνείς τους υπηρεσίες και σε δύο έτη αυτό αντιπροσωπεύει απώλεια μεγαλύτερη των 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αν σε αυτό συμπεριληφθούν οι απώλειες στις εσωτερικές τους υπηρεσίες, σε παγκόσμιο επίπεδο ο τομέας έχασε σχεδόν 25 δισεκατομμύρια δολάρια το 2001 και το 2002», ανακοίνωσε ο Μπισινιάνι.

Επίσης «στις προσπάθειες για μεγαλύτερη αποδοτικότητα, ο τομέας εκφράζει τη λύπη του για την απώλεια 400.000 θέσεων εργασίας», πρόσθεσε ο ίδιος υπενθυμίζοντας ότι «διάσημα ονόματα όπως τα, Swissair, Air Afrique, Ansett, Sabena και TWA, εξαφανίστηκαν».

«Ο τομέας μας επλήγη από τους τέσσερις ιππότες της Αποκαλύψεως», έκρινε τέλος ο Μπισινιάνι, επικαλούμενος «διαδοχικά τον αντίκτυπο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, το Ιράκ και την άτυπη πνευμονία ή Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS) που ήταν καταστροφικοί».

Μέλη της ΙΑΤΑ είναι 273 αεροπορικές εταιρείες από 143 χώρες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο