Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές, εν μέσω μεικτών τάσεων στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προχωρούν σε ρευστοποιήσεις σε όλους σχεδόν τους κλάδους της αγοράς.
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές, εν μέσω μεικτών τάσεων στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προχωρούν σε ρευστοποιήσεις σε όλους σχεδόν τους κλάδους της αγοράς.
Ο γενικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,37% στις 1.706,01 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 59,3 εκατ. ευρώ. Νωρίτερα είχε ανέλθει έως τις 1.724 μονάδες.
Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν μεικτές τάσεις, με τους επενδυτές να αναζητούν κατεύθυνση.
Στη Σοφοκλέους οι επενδυτές προχωρούν σε συγκρατημένες ρευστοποιήσεις σε όο το φάσμα της αγοράς. Κρίσιμο -σε ψυχολογικό τουλάχιστον επίπεδο- είναι το να παραμείνει ο γενικός δείκτης πάνω από τις 1.700 μονάδες.
Ο FTSE/ASE 140 υποχωρεί κατά 0,44% στις 1.953,40 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημειώνει πτώση 0,27% στις 844,71 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 καταγράφει απώλειες 0,72% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 υποχωρεί κατά 1,07%.
Όλοι σχεδόν οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες είναι σε αρνητικό έδαφος. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι εταιρείες Ειδών και Λύσεων Πληροφορικής (-2,71%) και τα υψηλότερα κέρδη οι εταιρείες Διύλισης (+2,56%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημειώνουν οι μετοχές του ΟΤΕ (-0,22% στα 9,02 ευρώ), της Εθνικής Τράπεζας (+0,29% στα 13,72 ευρώ) και της Vodafone-Panafon (αμετάβλητες στα 5,52 ευρώ).
Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνται, 59 ενισχύονται, 228 υποχωρούν και 91 παραμένουν αμετάβλητες.
Ένα φρούτο με μεγάλη ιστορία, που όμως τα τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά.