Αθληθείτε, κάνει καλό στην καρδιά
Αθήνα: Τα άτομα που δεν γυμνάζονται έχουν πενταπλάσιες πιθανότητες να προσβληθούν από τη στεφανιαία νόσο σε σχέση με όσους αθλούνται τουλάχιστον τρεις φορές της εβδομάδα, όπως αποκαλύφθηκε σε κοινή συνέντευξη Τύπου του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας και του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Αττικής.
Αθήνα: Τα άτομα που δεν γυμνάζονται έχουν πενταπλάσιες πιθανότητες να προσβληθούν από τη στεφανιαία νόσο σε σχέση με όσους αθλούνται τουλάχιστον τρεις φορές της εβδομάδα, όπως αποκαλύφθηκε σε κοινή συνέντευξη Τύπου του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας και του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Αττικής.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Άθλησης, οι εκπρόσωποι και των δύο πλευρών τόνισαν ότι ακόμη και ελαφρές καθημερινές ασκήσεις, όπως το βάδισμα για πέντε οικοδομικά τετράγωνα ή το γρήγορο ανέβασμα σκάλας που συνδέει τέσσερις ορόφους, είναι ικανές να μειώσουν έως και 25% τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιαγγειακών νοσημάτων.
Μάλιστα, ο διευθυντής του ΕΛ.Ι.ΚΑΡ., Π. Τούτουζας, τόνισε ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να γυμνάζονται τουλάχιστον 3-4 φορές την εβδομάδα, για χρονικό διάστημα 30-40 λεπτών την ημέρα, με ασκήσεις που απαιτούν δράση των μεγάλων μυών του σώματος και αύξηση των καρδιακών παλμών.
Στις ασκήσεις αυτές συγκαταλέγονται το περπάτημα, η ποδηλασία, η κολύμβηση, το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ, καθώς και δραστηριότητες όπως ο χορός.
Ο κ. Τούτουζας επισήμανε ότι η άθληση είναι επιβεβλημένη για την καλή λειτουργία της καρδιάς και απαιτεί μόνο το 2% του 24ώρου, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι ο προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος πριν από την άσκηση είναι άκρως απαραίτητος για όλους τους ανθρώπους άνω των 35 ετών, καθώς και για τα άτομα ανεξαρτήτως ηλικίας, που έχουν καρδιακά συμπτώματα ή κληρονομικό ιστορικό.
health.in.gr
- Ελ Σαλβαδόρ: Να τερματιστεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ζητά η HRW από τον Μπουκέλε
- Ιράν: Πάνω από 100.000 πολιτικά κτίρια έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές από τις επιδρομές ΗΠΑ και Ισραήλ
- Γάζα: 9 νεκροί σε πλήγματα του Ισραήλ – «Κοριτσάκι» ανάμεσα στους σκοτωμένους
- Λίβανος: Κυανόκρανος σκοτώθηκε από έκρηξη βλήματος – Ενα ακόμη μέλος της UNIFIL σε κρίσιμη κατάσταση
- Πετρέλαιο: Πάνω από τα 100 δολάρια το WTI και τα 115 το Brent στις ασιατικές αγορές
- Ισραήλ: Καλείται από το Συμβούλιο της Ευρώπης να εγκαταλείψει το νομοσχέδιο για τη θανατική ποινή
- 3 άμαχοι νεκροί στην Ουκρανία, ανάμεσά τους 13χρονος, και ένας στη νοτιοανατολική Ρωσία
- Ισραήλ: «Βαθιά ανησυχία» από Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία και Ιταλία για σχέδιο διεύρυνσης της θανατική ποινής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)



![Μέση Ανατολή: Πώς ο πόλεμος μπορεί να πυροδοτήσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/ot_sithra34-2-300x300.png)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442