Σημάδια «κόπωσης» παρουσιάζουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη Βενεζουέλα
Ενδείξεις υποχώρησης εμφανίζει το απεργιακό κύμα που σαρώνει τη Βενεζουέλα τους τελευταίους δύο μήνες. Η παραγωγή πετρελαίου αυξάνεται, πολλά καταστήματα άνοιξαν, ενώ στο Χρηματιστήριο ο γενικός δείκτης παρουσίασε σημαντική άνοδο.
30
Ενδείξεις υποχώρησης εμφανίζει το απεργιακό κύμα που σαρώνει τη Βενεζουέλα τους τελευταίους δύο μήνες. Η παραγωγή πετρελαίου αυξάνεται, πολλά καταστήματα άνοιξαν, ενώ στο Χρηματιστήριο ο γενικός δείκτης παρουσίασε σημαντική άνοδο.
Όπως μετέδωσε το BBC, η παραγωγή πετρελαίου έχει τώρα φθάσει στα 966.000 βαρέλια την ημέρα, ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο κυμαίνονταν στα επίπεδα των 150.000 βαρελιών ημερησίως.
Η κυβέρνηση του προέδρου Ούγκο Τσάβες υποστηρίζει ότι το σύνολο σχεδόν των 40.000 εργαζομένων στην κρατική εταιρεία πετρελαίου (PDVSA) έχει επιστρέψει στην εργασία του και τώρα θέτει ως στόχο την αύξηση της παραγωγής στα 1,32 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.
Το Χρηματιστήριο του Καράκας λειτούργησε για πρώτη φορά τη Δευτέρα μετά από δύο περίπου μήνες, σημειώνοντας άνοδο 10%. «Δεν μπορούμε να είμαστε κλειστά για πάντα» είπε ο πρόεδρός του Νέλσον Ορτίς.
Τόσο στο Καράκας όσο και στις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας πολλοί καταστηματάρχες αποφάσισαν να ανοίξουν και πάλι τις επιχειρήσεις τους. Τράπεζες, εστιατόρια, και μαγαζιά είναι ανοικτά, έστω και με περιορισμένο ωράριο.
Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας διέταξε την αναστολή του δημοψηφίσματος της 2ας Φεβρουαρίου για την παραμονή ή όχι του προέδρου Ούγκο Τσάβες στην εξουσία. Το αίτημα της παραίτησης του προέδρου αποτέλεσε και εξακολουθεί να αποτελεί το κύριο αίτημα των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ντόναλντ Τραμπ «δεν είναι ευχαριστημένος» με τη νέα πρόταση του Ιράν – Αλλά προτιμά να μην το ισοπεδώσει
- Κλειστό το φαράγγι της Σαμαριάς – Διαμαρτυρία των κατοίκων
- Ατύχημα στον Άραξο – Στο νοσοκομείο τρεις δημοσιογράφοι μετά από πτώση σκάλας σε τελετή
- Γιώργος Χριστοδούλου: «Ήμουν ο πρώτος ηθοποιός που παραιτήθηκε από την ‘Λάμψη’»
- Ο Μάικ Τζέιμς ζήτησε συγγνώμη για την αποβολή του: «Δεν θα μιλάω για τους διαιτητές» (pic)
- Καλοκαίρι στον αέρα: Ακυρώσεις, ελλείψεις καυσίμων και ο εφιάλτης των πανάκριβων διακοπών
- Βροχερή η φετινή Πρωτομαγιά – Ξεπέρασε τα 55 mm το ύψος βροχής στη Σέττα Εύβοιας
- Εσείς θα βλέπατε την ταινία «Θα παντρευτώ μια πόρνη για να κάνω οικονομία»;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442