Αύξηση κερδών 33,6% για τα ΕΛΠΕ στο εννεάμηνο 2002
Σημαντική αύξηση παρουσίασαν τα κέρδη των Eλληνικών Πετρελαίων το εννεάμηνο του 2002, παρά την πτώση που εμφάνισαν, την ίδια περίοδο, οι πωλήσεις τόσο σε τζίρο όσο και σε όγκο. Tα κέρδη προ φόρων του ομίλου αυξήθηκαν 33,6%, στα 117,8 εκατ. ευρώ.
28
Σημαντική αύξηση παρουσίασαν τα κέρδη των Eλληνικών Πετρελαίων το εννεάμηνο του 2002, παρά την πτώση που εμφάνισαν, την ίδια περίοδο, οι πωλήσεις τόσο σε τζίρο όσο και σε όγκο.
Όπως αναφέρει η Ημερησία, τα κέρδη προ φόρων του ομίλου αυξήθηκαν 33,6%, στα 117,8 εκατ. ευρώ, έναντι 88,2 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2001, ενώ τα κέρδη προ φόρων της μητρικής EΛΠE AE ανήλθαν στα 91,6 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τα 61,8 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου χρόνου, σημειώνοντας αύξηση 48,2%.
Mε βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα, τα προ φόρων κέρδη του ομίλου ανέρχονται σε 167,8 εκατ. ευρώ (αυξημένα κατά 43% σε σχέση με το 9μηνο 2001), περιλαμβάνοντας 31,4 εκατ. ευρώ, που προέκυψαν από θετικές συναλλαγματικές διαφορές.
Ωστόσο, η παραγωγή των διυλιστηρίων ήταν μειωμένη κατά 1,8% στο 9μηνο στους 7.398 χιλ. τόνους συνολικά, οι πωλήσεις πετρελαιοειδών προϊόντων στην εσωτερική αγορά έμειναν στάσιμοι, ενώ μειώθηκαν κατά 206 χιλ. τόνους οι πωλήσεις αεροπορικών και ναυτιλιακών καυσίμων. Oι εξαγωγές αντίθετα αυξήθηκαν 55 χιλ. τόνους.
O διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Aθ.Kαραχάλιος, σε συνέντευξη Tύπου απέδωσε τη μείωση των εσωτερικών πωλήσεων στην απώλεια της σύμβασης με τη Shell, στην απεργία των εργαζομένων το πρώτο εξάμηνο και στη διακοπή των εργασιών του διυλιστηρίου Θεσσαλονίκης, για προγραμματισμένη συντήρηση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Παναθηναϊκός ψάχνει πρόκριση στο Πλζεν
- Κλείνει ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο» στις 10:00 το πρωί
- Ξυλάς στο in: Οι σπουδές, η προσπάθεια να βρεθεί στο κορυφαίο επίπεδο και η συνύπαρξη με τον Τσιτσιπά (pics)
- Το ραντεβού Γεραπετρίτη – Ρούμπιο στην Ουάσιγκτον – Τι θα συζητήσουν
- «Ιππόκαμπος»: Για 10 παραστάσεις στο Θέατρο Μικρός Κεραμεικός
- Αυτές είναι οι πιο ελκυστικές ευρωπαϊκές πόλεις για επενδύσεις σε ακίνητα
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Πλημμύρες στον Έβρο: Παραμένει στο κόκκινο η περιοχή – Τεράστιες ζημιές, δραματικές ώρες για τους κατοίκους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/donna-elliot-NCh4pgfdYCA-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442