Αύξηση 78% στα λειτουργικά κέρδη της Easyjet για το 2002
Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Easyjet ανακοίνωσε ότι τα προβλεπόμενα για το 2002 λειτουργικά της κέρδη αυξήθηκαν κατά 78% σε σχέση με το ανάλογο περυσινό διάστημα. Στο εννεάμηνο τα κέρδη της έφθασαν τα 112 εκατ. ευρώ.
Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Easyjet ανακοίνωσε ότι τα προβλεπόμενα για το 2002 λειτουργικά της κέρδη αυξήθηκαν κατά 78% σε σχέση με το ανάλογο περυσινό διάστημα.
Συγκεκριμένα στο διάστημα Σεπτεμβρίου 2001 – Σεπτεμβρίου 2002 τα κέρδη της Easyjet ξεπέρασαν τα 71 εκατομμύρια στερλίνες (πάνω από 112 εκατομμύρια ευρώ).
Η εταιρεία, σύμφωνα με την Ελληνική Υπηρεσία του BBC, διαπιστώνει ότι η καταναλωτική ζήτηση παραμένει ισχυρή για ναύλους κάτω από το μέσο όρο κόστους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο τελικό της στάδιο βρίσκεται η ενοποίηση των λειτουργιών της Easyjet με την αεροπορική εταιρεία GO, που εξαγόρασε πρόσφατα.
Ο ιδρυτής της εταιρείας, Στέλιος Χατζηιωάννου αποχώρησε την Τρίτη από τη θέση του προέδρου της Easyjet, μετά από επτά χρόνια. Αντικαταστάτης του θα είναι ο μέχρι τώρα πρόεδρος της αμυντικής βιομηχανίας, Σερ Κόλιν Τσάντλερ.
Η ελευθερία (αίσθημα αυτονομίας) ενισχύει την ευτυχία σε όλο τον κόσμο, αλλά μια εκτεταμένη διεθνής μελέτη δείχνει ότι προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη χαρά σε πλουσιότερες χώρες,