Η σκούρα σοκολάτα ευεργετική για την καρδιά
Σικάγο: Η κατανάλωση σκούρας σοκολάτας μπορεί να λειτουργήσει προστατευτικά στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων, υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές με έκθεσή τους, που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνεδρίασης της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρίας.
Σικάγο: Η κατανάλωση σκούρας σοκολάτας μπορεί να λειτουργήσει προστατευτικά στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων, υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές με έκθεσή τους, που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνεδρίασης της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρίας.
Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, υποστηρίζουν ότι μόνο η σκούρα σοκολάτα περιέχει φλαβονοειδή, δηλαδή τις ουσίες εκείνες που κατέχουν αγγειοδιασταλτικές ιδιότητες και περιέχονται στα φρούτα, τα λαχανικά, το κόκκινο κρασί και το κακάο. Τα υπόλοιπα είδη σοκολάτας είτε δεν έχουν δοκιμαστεί, είτε δεν περιέχουν καν τις εν λόγω ευεργετικές ουσίες.
Στην έρευνα συμμετείχαν 21 άτομα, τα οποία κατανάλωναν 46 γραμμάρια σκούρας ή κανονικής σοκολάτας την ημέρα, για μια περίοδο δύο εβδομάδων.
Όταν η μελέτη ολοκληρώθηκε, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες που είχαν καταναλώσει σκούρα σοκολάτα εμφάνισαν διαστολή των καρδιακών αγγείων σε χρονικό διάστημα μόλις δύο ωρών. Η μέτρηση έγινε με υπερήχους.
Σε άλλο σημείο της έρευνας τονίζεται ότι τα φλαβονοειδή ενισχύουν τη δράση του νιτρικού οξέος στον οργανισμό, το οποίο ευνοεί την καλή κυκλοφορία του αίματος και αποτρέπει την εναπόθεση βλαβερών ουσιών στα τοιχώματα των αγγείων.
health.in.gr
- Euroleague: Σε ποιες χώρες θα έχουν έδρα από εδώ και πέρα Μακάμπι, Χάποελ και Ντουμπάι BC
- Λάρισα: Νεκρός 95χρονος οδηγός σε τροχαίο με την εμπλοκή τριών οχημάτων
- Στη φυλακή το ζευγάρι που φέρεται να εμπλέκεται στην αυτοκτονία Καλλέργη
- Μεταβολικό Σύνδρομο: Η ελληνική καινοτομία από 1000 ελιές που αλλάζει τα δεδομένα
- Μπενεντέτο «Νίττο» Σανταπάολα: Πέθανε ο τελευταίος Νονός της Κόζα Νόστρα
- Όλα τα είχε η Τότεναμ αυτό της… έλλειπε – Χαμός με τα σχόλια σκάουτερ των Spurs που είναι οπαδός της Άρσεναλ
- Κατασκοπεία στη Σούδα: Οι σχέσεις του 36χρονου Γεωργιανού με τον Αζέρο κατάσκοπο και το ιρανικό λογισμικό
- Το Ιράν εκτελεί σχέδιο του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ για εξάπλωση του πολέμου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 03.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mo-8EJAWgGv6o-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442