«Πράσινο φως» από τη γενική συνέλευση της ΔΕΗ για το 30% της ΔΕΠΑ
Αίτηση για την άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης (option) για την εξαγορά ποσοστού έως και 30% της ΔΕΠΑ θα καταθέσει η ΔΕΗ εντός του επόμενου διαστήματος προς το Δημόσιο, όπως αποφασίστηκε την Παρασκευή στη γενική συνέλευση των μετόχων.
27
Αίτηση για την άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης (option) για την εξαγορά ποσοστού έως και 30% της ΔΕΠΑ θα καταθέσει η ΔΕΗ εντός του επόμενου διαστήματος προς το Δημόσιο, όπως αποφασίστηκε την Παρασκευή στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Επιχείρησης.
Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, διατυπώθηκαν και δύο ενστάσεις από εκπροσώπους ξένων θεσμικών επενδυτών, οι οποίοι κατέχουν συνολικά 645.326 μετοχές της ΔΕΗ.
Στο πλαίσιο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ εξουσιοδοτήθηκε από τους μετόχους να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις σε ό,τι αφορά τον καθορισμό του τιμήματος για την άσκηση της option, το οποίο οι μέτοχοι θα κληθούν να εγκρίνουν ή απορρίψουν σε νέα γενική συνέλευση.
Υπενθυμίζεται ότι με την επίσημη υποβολή της πρότασης απο τη διοίκηση της ΔΕΗ, θα οριστεί αποτιμητής από το Δημόσιο για τον υπολογισμό του τιμήματος, για το οποίο θα ληφθούν υπόψη οι συνθήκες της αγοράς, καθώς και η αποτίμηση της ΔΕΠΑ. Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός για την εξεύρεση στρατηγικού εταίρου στη ΔΕΠΑ βρίσκεται σε εξέλιξη και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συνολικά εννέα ξένοι οίκοι.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της σημερινής γενικής συνέλευσης η διοίκηση διευκρίνισε ότι οι δημόσιες εγγραφές για την πώληση περαιτέρω ποσοστού, μέσω XA και Χρηματιστηρίου του Λονδίνου ως και 15%, θα γίνει μεταξύ 3 και 6 Δεκεμβρίου και στο πλαίσιο αυτό τα road show θα ξεκινήσουν την Τρίτη από την Αθήνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Ο Παναθηναϊκός ψάχνει πρόκριση στο Πλζεν
- Κλείνει ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο» στις 10:00 το πρωί
- Ξυλάς στο in: Οι σπουδές, η προσπάθεια να βρεθεί στο κορυφαίο επίπεδο και η συνύπαρξη με τον Τσιτσιπά (pics)
- Το ραντεβού Γεραπετρίτη – Ρούμπιο στην Ουάσιγκτον – Τι θα συζητήσουν
- «Ιππόκαμπος»: Για 10 παραστάσεις στο Θέατρο Μικρός Κεραμεικός
- Αυτές είναι οι πιο ελκυστικές ευρωπαϊκές πόλεις για επενδύσεις σε ακίνητα
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Πλημμύρες στον Έβρο: Παραμένει στο κόκκινο η περιοχή – Τεράστιες ζημιές, δραματικές ώρες για τους κατοίκους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/donna-elliot-NCh4pgfdYCA-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442