Το πολιτικό πρόβλημα δεν εμποδίζει την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ είπε ο πρωθυπουργός
Την πεποίθηση ότι το πολιτικό πρόβλημα δεν θα ανακόψει την ενταξιακή πορεία της Κύπρου στην ΕΕ εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, κατά την προσέλευσή του στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου συναντήθηκε με τον Κωστή Στεφανόπουλο.
Την πεποίθηση ότι το πολιτικό πρόβλημα δεν θα ανακόψει την ενταξιακή πορεία της Κύπρου στην ΕΕ εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, κατά την προσέλευσή του στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου συναντήθηκε με τον Κωστή Στεφανόπουλο.
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις σε όλα τα τρέχοντα θέματα εσωτερικής και εξωτερικής επικαιρότητας.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το ζήτημα της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, με αφορμή και τη δημοσιοποίηση της σχετικής έκθεσης αξιολόγησης της Κομισιόν, το βράδυ. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «σημαντική» ημέρα τη σημερινή, και σημείωσε ότι η έκθεση έχει «πολύ θετικό» περιεχόμενο για την Κύπρο, ως αποτέλεσμα της δουλειάς της κυπριακής και της ελληνικής κυβέρνησης.
Επιπλέον, επισήμανε ότι η έκθεση αναγνωρίζει την Κύπρο ως την χώρα που έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη πρόοδο. Όσον αφορά στο πολιτικό ζήτημα, τόνισε ότι γίνεται παραπομπή στις αποφάσεις του Ελσίνκι, σύμφωνα με τις οποίες η επίλυση του Κυπριακού δεν αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη.
«Κλείνει θετικά το πρώτο κεφάλαιο, και τώρα αρχίζει το δεύτερο, δηλαδή οι συζητήσεις για την προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Κοπεγχάγης. Συζητήσεις, οι οποίες, βέβαια, θα επηρεασθούν από πιθανές δυσκολίες, που θα δημιουργήσει ή θα θελήσει να δημιουργήσει η άλλη πλευρά, ή εκείνοι που δεν θέλουν την ένταξη της Κύπρου» σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Χαρακτήρισε, δε, την επόμενη περίοδο «δύσκολη», και υπογράμμισε ότι «πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Είναι μια περίοδος, που χρειάζεται εθνική ομοψυχία. Προπαντός δεν πρέπει να υπάρξει κομματική εκμετάλλευση και δεν πρέπει να συνοδεύουν αυτήν την προσπάθεια μεγάλες φωνές, υψηλοί τόνοι, μεγάλες αντιπαραθέσεις».
Αυτήν την ώρα ο Κώστας Σημίτης συνάται στο Μέγαρο Μαξίμου με την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Αθήνα 2004, Γιάννα Αγγελοπούλου, προκειμένου να εξετεταστεί η πορεία της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, εν όψει της άφιξης του επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ, Ντένις Όσβαλντ, στις αρχές Νοεμβρίου στην Αθήνα για τον τακτικό έλεγχο.
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Αγγελοπούλου αναμένεται να ζητήσει την παρέμβαση του πρωθυπουργού σχετικά με το ύψος της φορολόγησης των εισοδημάτων από τις κατοικές που θα φιλοξενήσουν θεατές των Αγώνων.
Το «Τάμα» μια θεατρική εμπειρία που υπόσχεται να συγκινήσει και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει για λίγες παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο.