Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Την Τρίτη ανοίγουν οι προσφορές για τις μαρίνες του ΕΟΤ

Την Τρίτη ανοίγουν οι προσφορές για τις μαρίνες του ΕΟΤ

Ανοίγουν την Τρίτη οι οικονομικές προσφορές των κοινοπραξιών για τη διαχείριση των τριών μαρινών της Αττικής. Το οικονομικό τίμημα που κάθε κοινοπραξία θα προσφέρει θα αποτελέσει το κύριο κριτήριο για την επιλογή των τριών επιχειρηματικών σχημάτων.

27

Ανοίγουν την Τρίτη οι οικονομικές προσφορές των κοινοπραξιών για τη διαχείριση των τριών μαρινών της Αττικής (Αλίμου, Ζέας και Φλοίσβου). Το συνολικό οικονομικό τίμημα που θα προσφέρει κάθε κοινοπραξία θα αποτελέσει το κύριο κριτήριο για την επιλογή των τριών επιχειρηματικών σχημάτων που θα αναλάβουν τις τρεις σημαντικότερες μαρίνες της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει σήμερα η Ημερησία, οι τρεις κοινοπραξίες που θα επιλεγούν θα πρέπει να προσφέρουν το υψηλότερο τίμημα που θα προκύπτει κυρίως από το εγγυημένο ετήσιο μίσθωμα, από το εφάπαξ ποσό καθώς επίσης και τη μεταβίβαση του 25% της νέας εταιρείας -που θα πρέπει να συστήσει με μετοχικό κεφάλαιο τουλάχιστον 4,8 εκατ. ευρώ- στην Εταιρεία Τουριστικά Ακίνητα.

Ωστόσο το οικονομικό τίμημα δεν θα είναι από μόνο του αυτό που θα κρίνει τον τελικό νικητή. Το απόλυτο κριτήριο επιλογής των τριών κοινοπραξιών που θα αναλάβουν μέχρι το τέλος του χρόνου στρατηγική θέση στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής, θα προκύψει από το αποτέλεσμα του συνδυασμού οικονομικού τιμήματος και Βusiness Ρlan.

Στο προηγούμενο στάδιο αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών είχαν φτάσει οκτώ επιχειρηματικά σχήματα τα οποία είχαν καταθέσει 17 προσφορές και ειδικότερα: Επτά επιχειρηματικά σχήματα είχαν καταθέσει προσφορές για την μαρίνα Αλίμου, έξι για τη μαρίνα Φλοίσβου και τέσσερα για τη μαρίνα Ζέας.

Η τεχνική αξιολόγηση των προσφορών που ολοκληρώθηκε χθες «έκοψε» δύο προσφορές -μία για τη μαρίνα Αλίμου και μία για τη μαρίνα Φλοίσβου- με αποτέλεσμα η σημερινή αξιολόγηση των οικονομικών προσφορών να αφορά σε 15 φακέλους εκ των οποίων οι έξι θα ανταγωνιστούν για τη μαρίνα Αλίμου, οι πέντε για τη μαρίνα Φλοίσβου και οι τέσσερις για την μαρίνα Ζέας.

Οι τρεις ανάδοχοι των μαρινών θα διαχειρισθούν τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις για σαράντα έτη με την υποχρέωση, πέραν του οικονομικού τιμήματος, της εκτέλεσης έργων αναβάθμισης, επέκτασης και εκσυγχρονισμού, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων θα ξεπεράσει τα 35 δισ. δραχμές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο