Τρίτη 28 Απριλίου 2026
weather-icon 18o
Μέτρα για την ενίσχυση των ευαίσθητων στρωμάτων του πληθυσμού στα σχέδια του Κ.Σημίτη

Μέτρα για την ενίσχυση των ευαίσθητων στρωμάτων του πληθυσμού στα σχέδια του Κ.Σημίτη

Νέο κοινωνικό πακέτο για τις ευαίσθητες κατηγορίες του πληθυσμού πρόκειται να ανακοινώσει από το βήμα της ΔΕΘ το Σεπτέμβριο ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, σε μια προσπάθεια για την αντιστροφή του κλίματος για το κυβερνών κόμμα.

25

Νέο κοινωνικό πακέτο για τις ευαίσθητες κατηγορίες του πληθυσμού πρόκειται να ανακοινώσει από το βήμα της Διεθνούς Εκθεσης αρχές του Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, κίνηση που αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την αντιστροφή του κλίματος για το κυβερνών κόμμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερησία, στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης (6-8 Σεπτεμβρίου), ο πρωθυπουργός αναμένεται να προχωρήσει σε δύο εξαγγελίες που εκτιμάται ότι θα ενισχύσουν αποφασιστικά το κοινωνικό προφίλ του κυβερνώντος κόμματος.

Πρώτον, θα εξαγγείλει τους νέους φορολογικούς συντελεστές, που αναμένεται να δώσουν σημαντική οικονομική ανάσα στα μικρά και μεσαία εισοδήματα. Και δεύτερον, αναμένεται να εξαγγείλει νέο κοινωνικό πακέτο για ευαίσθητα στρώματα του πληθυσμού, πακέτο που θα οριστικοποιηθεί μαζί με τα μεγέθη του προϋπολογισμού.

Ο κ. Σημίτης, σύμφωνα με πληροφορίες, τις αμέσως επόμενες ημέρες πρόκειται να δώσει σαφή εντολή όλα τα έργα που αφορούν την Ολυμπιάδα του 2004 να είναι έτοιμα έξι μήνες νωρίτερα από τους Αγώνες, δηλαδή το αργότερο τον Ιανουάριο του 2004 να μην υπάρχει έργο που να μην έχει παραδοθεί, γεγονός βεβαίως που επιβεβαιώνει ότι εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου οι εκλογές θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2004.

Το Μέγαρο Μαξίμου φέρεται να εκτιμά πως οι επιτυχίες της κυβέρνησης στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, ακόμα κι αν φθάσουμε στη σύλληψη και της ηγεσίας της «17Ν», δεν αρκούν για την αντιστροφή του κλίματος, αποτελούν όμως μια καλή βάση προκειμένου να αρχίσει η αντεπίθεση του κυβερνώντος κόμματος, με στόχο -μεταξύ άλλων- να υπάρξει ένα καλό αποτέλεσμα στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές και να «κοπεί η όρεξη» σε όσους σχεδιάζουν αμφισβήτηση του Κώστα Σημίτη.

Ο πρωθυπουργός, άλλωστε, το επόμενο διάστημα θα ρίξει όλο του το βάρος ώστε να ολοκληρωθούν στον χρόνο τους όλα τα μεγάλα έργα. Τις αμέσως επόμενες ημέρες ο κ. Σημίτης θα επιθεωρήσει τα έργα στην Κακιά Σκάλα, αλλά και στον Πλαταμώνα της Πιερίας, ενώ, μεταξύ άλλων, τον Σεπτέμβριο, λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές, αναμένεται να εγκαινιαστεί η παράκαμψη της Πάτρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 28 Απριλίου 2026
Cookies