Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αναγορεύθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης
Eπίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αναγορεύθηκε την Πέμπτη ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος επισκέπτεται τον Βόλο. Νωρίτερα, τέλεσε τον αγιασμό θεμελίωσης του Πανθεσσαλικού Σταδίου.
Eπίτιμος διδάκτορας των τμημάτων Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Ιστορίας Αρχαιολογίας, Λαογραφίας, Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, καθώς και του Παιδαγωγικού Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αναγορεύθηκε την Πέμπτη ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.
Στην αναγόρευσή του, ο κ. Βαρθολομαίος τόνισε ότι στο πρόσωπό του τιμάται «το υπερχρονικόν μήνυμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ως εκφραστού της ορθοδόξου χριστιανικής αληθείας και ζωής» και επισήμανε ότι «υπό την έννοιαν αυτήν τιμώμεν την διάθεσιν υμών ταύτην, χαιρετίζομεν αυτήν και υμάς μετά χαράς μεγάλης».
Κατά την εκδήλωση, η Σύγκλητος απένειμε στον Οικουμενικό Πατριάρχη το Χρυσό Μετάλλιο του πανεπιστημίου, ως ανώτατη τιμητική διάκριση για τη συμβολή του στις επιστήμες και τα γράμματα, την πνευματική του ακτινοβολία, το έργο του για την οικουμενικότητα και τις συστηματικές προσπάθειές του για την προστασία του περιβάλλοντος.
Στην τελετή παρέστησαν ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας, καθηγητής Γιάννης Κονιδάρης.
Νωρίτερα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης τέλεσε, παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου, τον αγιασμό θεμελίωσης του Πανθεσσαλικού Σταδίου, το οποίο εντάσσεται στα έργα της Ολυμπιακής προετοιμασίας, καθώς ο Βόλος είναι μία από τις τέσσερις Ολυμπιακές πόλεις.
Το στάδιο είναι χωρητικότητας 20.000 θέσεων και όπως δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού, με αυτό το έργο δημιουργούνται στη Θεσσαλία περίπου 8.500 θέσεις εργασίας.
Από την πλευρά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης υπογράμμισε την ευκαιρία που έχει η χώρα να προβληθεί παγκοσμίως, μέσω των Ολυμπιακών Αγώνων. Καταλήγοντας, ο κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε τη λύπη του για το δυστύχημα με το πολεμικό Phantom και συλλυπήθηκε τις οικογένειες των δύο χειριστών του αεροσκάφους.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη αύριο το πρωί.