Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη – Κέρδη 1,31% στο Τόκιο
Υποχωρούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια το πρωί της Πέμπτης, με «οδηγό» τις μετοχές των Credit Suisse και Reuters, τα κέρδη των οποίων έπληξε η πτώση των διεθνών αγορών. Αντιθέτως, στο Τόκιο ο Nikkei 225 κατέγραψε κέρδη 1,31%.
27
Υποχωρούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια το πρωί της Πέμπτης, με «οδηγό» τις μετοχές των Credit Suisse, Reuters και British Telecom. Ο δείκτης των πενήντα ευρωπαϊκών blue chips, Dow Jones Europe Stoxx 50 σημειώνει απώλειες 0,40% στις 3.036,88 μονάδες.
Η μετοχή της δεύτερης μεγαλύτερης ελβετικής τράπεζας Credit Suisse υποχωρεί κατά 2,7% στα 46,6 ελβετικά φράγκα, καθώς ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει 600 εκατ. ελβ. φράγκα για την ενίσχυση της ζημιογόνας ασφαλιστικής της μονάδας Winterthur Insurance.
Ανάλογη πορεία ακολουθεί η μετοχή του Reuters (-4,3% στις 386 πένες), το οποίο θα προσωρήσει σε περικοπές 650 θέσεων εργασίας, καθώς οι πελάτες του μειώνουν τις δαπάνες τους. Η British Telecom υποχωρεί κατά 4,1% στις 247,25 πένες, καθώς οι βρετανικές ρυθμιστικές αρχές προχωρούν σε νέες ελέγχους των τιμών της εταιρείας.
«Υπάρχουν τόσα πολλά άσχημα νέα» δήλωσε στο Bloomberg ο διαχειριστής της Pictet & Cie, Μάρκο Ραστάλντι. «Οι επιχειρήσεις πρέπει να ξανακτίσουν την επενδυτική εμπιστοσύνη. Το πλέον ασφαλές μέρος για τοποθετήσεις είναι οι καταθέσεις» συμπλήρωσε.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,24% στις 4.641,10 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 «γλιστρά» χαμηλότερα κατά 1,36% στις 3.882,04 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει πτώση 0,48% στις 4.334,06 μονάδες.
Στο Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε υψηλότερα κατά 1,31% στις 10.612,98 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Εποικοδομητική» η συνάντηση ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ για την Ουκρανία στη Φλόριντα
- Τι συμβαίνει στο σώμα μας αν δεν φάμε τίποτα για 36 ώρες – Δείτε προσομοίωση
- ΑΕΚ – Κολοσσός Ρόδου 96-83: Νίκη για την «Ένωση» με έξι διψήφιους (vid)
- 22ο Συνέδριο ΚΚΕ: Η νέα Κεντρική Επιτροπή εξέλεξε ομόφωνα γενικό γραμματέα τον Δημήτρη Κουτσούμπα
- Η Disney αλλάζει ηγεσία: Ο Μπομπ Άιγκερ λέει «αντίο»
- Η «τυραννία της ποσοτικοποίησης»: Τι μας μας έχει στερήσει η τεχνολογία – Και πώς να το πάρουμε πίσω
- Μπιλ Γκέιτς: Οργισμένη διάψευση για τον Έπσταϊν – Το αφροδίσιο, οι Ρωσίδες, το πέος και τα κρυφά αντιβιοτικά στη Μελίντα
- Το Ισραήλ επιζητά αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν – Και ο Τραμπ είναι αυτός που μπορεί να τη δώσει
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![ΕΕ-Ινδία: Η ακτινογραφία της εμπορικής συμφωνίας (FTA) [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/01/ot_India_EE-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 31.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/harrison-steen-j8XE1K9KbKg-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442