Όλες οι ΔΕΚΟ μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη «χρυσή μετοχή», δηλώνει ο Ν.Χριστοδουλάκης
Όλες οι ΔΕΚΟ που αποκρατικοποιούνται έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τη «χρυσή μετοχή», όταν πρόκειται για θέματα μείζονος κοινωνικής σημασίας, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης.
Όλες οι ΔΕΚΟ που αποκρατικοποιούνται έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τη «χρυσή μετοχή», όταν πρόκειται για θέματα μείζονος κοινωνικής σημασίας, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης, μετά τη συνάντηση που είχε με το νέο διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Bank, Γιόζεφ Ακερμαν.
Η διευκρίνιση απο τον υπουργό δόθηκε μετά απο ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν, σχετικά με τις αντιρρήσεις που φέρεται να έχουν θεσμικά όργανα της ΕΕ (το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο) για τη χρήση της λεγόμενης χρυσής μετοχής.
Πρόκειται για ένα εργαλείο ενίσχυσης των δραστηριοτήτων των οργανισμών που αποκρατικοποιούνται, προσέθεσε ο κ. Χριστοδουλάκης.
Νωρίτερα είχε συναντηθεί με το νέο διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Bank, Γιόζεφ Ακερμαν, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν στις δυνατότητες επενδύσεων στην Ελλάδα με κεφάλαια γερμανικών συμφερόντων (κυρίως στους τομείς τουρισμού και ενέργειας), το διεθνές οικονομικό περιβάλλον και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
Σημειώνεται ότι μετά τη συνάντηση ο κ. Ακερμαν αναφέρθηκε στην πρόοδο της ελληνικής οικονομίας και έδωσε συγχαρητήρια στον υπουργό Οικονομίας για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί και αναφέρθηκε παράλληλα στον υψηλό ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
Ο κ. Χριστοδουλάκης είπε ότι το ενδιαφέρον του γερμανικού κεφαλαίου για επενδύσεις στην Ελλάδα παραμένει σταθερό.