Πρεμιέρα Βραζιλίας, Ιταλίας αλλά και Κροατίας
Γεύση από Βραζιλία, που «χτυπήθηκε» τελευταία στιγμή από τον τραυματισμό του Έμερσον θα πάρουμε τη Δευτέρα στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου. Οι «σελεσάο» αντιμετωπίζουν την Τουρκία (12:00). Για τον 4ο όμιλο Ιταλία-Εκουαδόρ (14:30) και Κροατία-Μεξικό (9:30).
26
Η διασημότερη εθνική ομάδα στον κόσμο, η Βραζιλία, ρίχνεται αύριο στη μάχη του Μουντιάλ, αντιμετωπίζοντας στο πρώτο παιχνίδι της για τον Γ όμιλο της πρώτης φάσης, την Τουρκία (12:00).
«Η ομάδα είναι απόλυτα έτοιμη για την πρεμιέρα. Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι βρισκόμαστε στην ιδανική κατάσταση, αλλά θεωρώ ότι είμαστε σε καλό επίπεδο και κατά την διάρκεια της διοργάνωσης θα βελτιωθούμε» δήλωσε ο Ριβάλντο και ο Σκολάρι συμπλήρωσε:
«Το παιχνίδι της Γαλλίας με τη Σενεγάλη έδειξε πως δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια στο Μουντιάλ. Αν υποστιμήσουμε την Τουρκία θα το πληρώσουμε ακριβά». Η μεγάλη απουσία των «σελεσάο» ακούει στο όνομα Έμερσον. Ο αρχηγός τέθηκε νοκ άουτ από τη διοργάνωση, από εξάρθρωση ωμοπλάτης.
Από την άλλη πλευρά, η επιστροφή της Τουρκίας σε τελική φάση μουντιάλ μετά από 48 χρόνια είναι σίγουρα μια πρόκληση. Η Τουρκία είχε λάβει μέρος για πρώτη φορά στο ΜΟυντιάλ του 1954. Στον αγωνιστικό τομέα, το ιατρικό επιτελείο της εθνικής Τουρκίας άναψε το πράσινο φως για τη χρησιμοποίηση του Ρουστού Ρεκμπέρ, ενώ αμφίβολος είναι ο Οκάν Μπουρούκ, που δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα στους προσαγωγούς. Εκτιμάται πως τελικά θα καταφέρει να αγωνιστεί.
Οι πιθανές συνθέσεις:
Βραζιλία: 1. Μάρκος, 3. Λούτσιο, 4. Ρόκε Τζούνιορ, 15. Κλέμπερσον, 2. Καφού, 7. Εμερσον, 19. Ζουνίνιο, 11. Ροναλντίνιο, 6. Ρομπέρτο Κάρλος, 9. Ρονάλντο, 10. Ριβάλντο.
Τουρκία: 1. Ρουστού Ρεκμπέρ, 4. Φατίχ Ακιέλ, 16. Ουμίτ Οζάτ, 5. Αλπάι Οτζαλάν, 22. Ουμίτ Νταβαλά, 8. Τουγκάι Κερίμογλου, 18. Εργκούν Πενμπέ, 7. Οκάν Μπορούκ, 10. Γιλντιράι Μπαστούρκ, 11. Χασάν Σας, 9. Χακάν Σουκούρ.
Και η Ιταλία όμως μπαίνει αύριο στην περιπέτεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με πρώτο αντίπαλο το Εκουαδόρ (14:30), που για πρώτη φορά στη σύντομη ποδοσφαιρική του ιστορία θα λάβει μέρος στην τελική φάση ενός Μουντιάλ.
Ο Τζιοβάνι Τραπατόνι, που στο αυριανό παιχνίδι δεν θα έχει στη διάθεση του τον Φίλιππο Ιντζάγκι που είναι ανέτοιμος από το πρόσφατο τραυματισμό του, έχει ζητήσει από τους παίκτες του να μην υποτιμήσουν τους παίκτες του Εκουαδόρ. Οι δύο ομαδες δεν έχουν ξανασυναντηθεί στο παρελθόν.
Οι πιθανές συνθέσεις:
Ιταλία: Μπουφόν, Πανούτσι, Νέστα, Καναβάρο, Μαλντίνι, Ζαμπρότα, Τομάσι, Ντι Μπιάτζιο, Ντόνι, Τότι, Βιέρι.
Εκουαδόρ: Σεβάλος, Ντε λα Κρουζ, Ουρτάδο, Πορόσο, Γκερόν, Τενόριο, Ομπρεγκόν, Τσάλα, Μέντες, Αγκινάγα, Ντελγκάδο.
Τέλος η Κροατία θα παίξει κόντρα στο Μεξικό (09:30) και η μάχη τους αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς όποια νικήσει θα έχει το προβάδισμα να πάρει τη δεύτερη θέση στον Ζ όμιλο, πίσω από το αδιαφιλονίκητο φαβορί, την Ιταλία.
Η Κροατία στηρίζεται ακόμη στη «χρυσή γενιά», που την είχε οδηγήσει το 1998 στην τρίτη θέση του Μουντιάλ της Γαλλίας. Με εκείνη την ομάδα υπάρχουν βέβαια και διαφορές, αφού έχουν αποσυρθεί παίκτες όπως οι Ασάνοβιτς, Μπίλιτς και Στίματς.
Επίσης, στη Γαλλία δεν είχε αγωνιστεί ο Αλεν Μπόκσιτς, ο οποίος είναι από τα βασικά όπλα της ομάδας του Μίρκο Γιόζιτς.
Πιθανές συνθέσεις:
Κροατία: Πλετικόσα, Ζίφκοβιτς, Κόβατς, Σίμουνιτς, Γιάρνι, Τόμας, Σόλντο, Κόβατς, Προσινέτσκι, Σούκερ, Μπόκσιτς.
Μεξικό: Πέρες, Μπράουν, Βίντριο, Ροντρίγκες, Ασπε, Μάρκες, Καμπαλέρο, Τοράδο, Γκαρσία, Παλένσια, Μπλάνκο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Όλα τα γκολ της βραδιάς στο Champions League (vids)
- Λίβερπουλ – Παρί Σεν Ζερμέν 0-2: Σούπερ Ντεμπελέ και μεγάλη πρόκριση για τους πρωταθλητές Ευρώπης (vids)
- Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 1-2: Οι γηπεδούχοι άντεξαν «με νύχια και με δόντια» και προκρίθηκαν στην 4άδα (vid)
- Παρελθόν ο Μασεράνο από την Ίντερ Μαϊάμι – Τον διαδέχεται ο Γκιγιέρμο Όγιος (pic)
- Αρτέτα: «Δεν έχουμε κανέναν φόβο, έχουμε μια απίστευτη ευκαιρία μπροστά μας»
- Προηγήθηκε 2-0 η Μπαρτσελόνα με Γιαμάλ και Τόρες – Μείωσε η Ατλέτικο με τον Λούκμαν (vids)
- Νησιά Φερόε – Ελλάδα 2-3: «Διπλό», 3Χ3 και άνοδος για την Εθνική Γυναικών (vid)
- Παναθηναϊκός: «Μέσα» Ρογκαβόπουλος και Τολιόπουλος ενόψει Έφες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442