Κυριακή 01 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Αύξηση σημείωσαν κύκλος εργασιών και κέρδη της Vodafone-Panafon το 2001

Αύξηση σημείωσαν κύκλος εργασιών και κέρδη της Vodafone-Panafon το 2001

Κατά 17,2% αυξήθηκε ο κύκλος εργασιών της Vodafone-Panafon την οικονομική χρήση, που έληξε στις 31 Μαρτίου του 2002, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων διευρύνθηκαν κατά 10,2% και διαμορφώθηκαν στα 427,5 εκατ. ευρώ.

25

Eντός των προσδοκιών της αγοράς κινήθηκαν τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Vodafone-Panafon, καθώς ο κύκλος εργασιών της, σύμφωνα με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα, αυξήθηκε κατά 17,2% και ανήλθε στα 990 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διευρύνθηκαν κατά 10,2% και διαμορφώθηκαν στα 427,5 εκατ. ευρώ. Μικρή μείωση σημείωσε το περιθώριο κερδοφορίας EBITDA, το οποίο υποχώρησε στο 43,2%, κυρίως λόγω του κόστους της συγχώνευσης με την Unifon.

Αντίθετα, το μικτό περιθώριο κέρδους αυξήθηκε σε 56,3%, συγκρινόμενο με το 55,5% της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Σε καθαρή βάση, τα κέρδη της Vodafone- Panafon σημείωσαν ελαφρά μείωση, κατά 3,4%, και διαμορφώθηκαν στα 169,3 εκατ. ευρώ, εξαιτίας εκτάκτων προβλέψεων, ύψους 5,9 εκ. ευρώ για τυχόν φορολογικές υποχρεώσεις, κατά το πρώτο εξάμηνο του υπό εξέταση οικονομικού έτους.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία τα ανά μετοχή κέρδη της μειώθηκαν κατά 7,2% και διαμορφώθηκαν σε 0,3176 ευρώ, έναντι 0,3421 το προηγούμενο οικονομικό έτος. Τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας και λειτουργίας διάθεσης έφτασαν τα 260,6 εκατ. ευρώ και αποτελούν πλέον το 26,3% των εσόδων, επηρεασμένα από τη συγχώνευση με τη Unifon και τις αποσβέσεις υπεραξίας.

Αναλυτικότερα, τα έσοδα από αερόχρονο παρουσίασαν αύξηση κατά 15,2%, αντιπροσωπεύοντας το 80,1 % του συνόλου των εσόδων της εταιρίας. Τα έσοδα από εξερχόμενη κίνηση αυξήθηκαν κατά 23,3% -παρά τη μείωση των τιμολογίων έως και 22%-ενώ τα έσοδα από υπηρεσίες περιαγωγής (roaming) αυξήθηκαν κατά 16,7%.

Τα έσοδα από υπηρεσίες δεδομένων (στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι υπηρεσίες SMS και wap) αυξήθηκαν σημαντικά σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο κατά 59,5% (τα παραπάνω έσοδα αντιπροσωπεύουν το 13,1% των εσόδων από υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας).

Τα έσοδα, τέλος, από τα πάγια τέλη, παρά τη μείωση των τιμολογίων έως και 22%, μειώθηκαν μόλις κατά 1,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και έφτασαν τα 97,4 εκ €. από 98,8 εκ €.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 01 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο