Έργα Πικάσο και Ματίς στην γκαλερί Tate την ερχόμενη άνοιξη
Η ανταγωνιστική σχέση του Πικάσο και του Ματίς τίθεται στο επίκεντρο έκθεσης έργων των δύο μεγάλων δημιουργών που θα παρουσιαστεί την ερχόμενη άνοιξη στην γκαλερί Tate του Λονδίνου. Η έκθεση δανείζεται τα έργα της από μεγάλα μουσεία όλου του κόσμου.
38
Η ιστορία της σχέσης που αναπτύχθηκε ανάμεσα στον Ματίς και τον Πικάσο και η επιρροή που άσκησε ο ένας πάνω στον άλλο είναι το θέμα της έκθεσης που παρουσιάζεται την ερχόμενη άνοιξη στη γκαλερί Tate του Λονδίνου.
Ο Πικάσο και ο Ματίς υπήρξαν δύο από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της τέχνης του 20ου αιώνα. Χαρακτήρες αντίθετοι, ανέπτυξαν μια σχέση ανταγωνιστική, έως και εχθρική, η οποία όμως στα χρόνια της γερμανικής κατοχής στο Παρίσι μετατράπηκε σε στενή φιλία.
Η έκθεση Ματίς – Πικάσο της γκαλερί Tate παρουσιάζει για πρώτη φορά μια μεγάλη συλλογή από έργα τους, μέσα από τα οποία γίνεται φανερό πώς ο ένας επηρέαζε και προσπαθούσε να επισκιάσει τον άλλο μετά από την πρώτη συνάντησή τους στη Γερτρούδη και στο Παρίσι το 1906.
Χαρακτηριστικό της σχέσης τους είναι ότι όταν ο Πικάσο πληροφορήθηκε τον θάνατο του Ματίς, ένιωσε μεγάλη λύπη, επειδή πλέον δεν είχε μέτρο σύγκρισης.
Σύμφωνα με το δικτυακό τόπο ArtDaily, η έκθεση στην Tate ξεκινά στις 11 Μαΐου και τα έργα, που θα παρουσιαστούν εκεί, προέρχονται από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου, όπως το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Νέας Υόρκης, το Κέντρο Πομπιντού στο Παρίσι, την ίδια την Tate και το Μουσείο Πικάσο στο Παρίσι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πρώτο ραντεβού μετά τον χωρισμό – Τα σημάδια που δείχνουν ότι είστε έτοιμοι
- Ο μύθος της Μπάμπα Βάνγκα: Πώς οι «προφητείες» μίας μυστικίστριας τροφοδοτούν τη διαδικτυακή προπαγάνδα
- Επίθεση ΗΠΑ-Ισραήλ στο Ιράν – Είναι οι νόμιμες αυτές οι στρατιωτικές ενέργειες;
- Κυβέρνηση: Φυγή προς… τη Μέση Ανατολή
- Η Χάσι Χάρισον εντάσσεται στο καστ τoυ reboot του «Baywatch» – Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής
- Η μεγάλη υποχώρηση: Γιατί η κοινωνική προστασία έγινε ξαφνικά ατομική ευθύνη;
- Γυναικεία επιχειρηματικότητα: Πού κερδίζει και πού χάνει η Ελλάδα
- Πετρέλαιο: Τα νοικοκυριά πληρώνουν τον λογαριασμό από τις κρίσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 0θ.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/raul-escobar-xP2-OoPaz6k-unsplash-315x220.jpg)


















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442