Αύξηση των στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου διέταξε ο Τζορτζ Ο. Μπους
Ο Τζορτζ Ο. Μπους διέταξε την αύξηση των στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου των ΗΠΑ κατά περίπου 150 εκατομμύρια βαρέλια προκειμένου «να ενισχυθεί η μακροπρόθεσμη ενεργειακή ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών».
Ο Τζορτζ Ο. Μπους ανακοίνωσε την Τρίτη την απόφασή του να αυξήσει τα στρατηγικά αποθέματα των Ηνωμένων Πολιτειών κατά 28%, στα 700 εκατομμύρια βαρέλια, από τα 544 εκατ. βαρέλια που είναι σήμερα. Σχετική πρόταση είχε κάνει τον περασμένο μήνα το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας, λόγω της πτώσης της τιμής του μαύρου χρυσού.
Παρ όλα αυτά, ο Μπους διαβεβαίωσε ότι «τα αποθέματά μας αυτήν τη στιγμή, όπως και εκείνα των συμμάχων μας, είναι αρκετά για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε βραχυπρόθεσμης διαταραχής στην προσφορά». Σε κάθε περίπτωση, οι αναλυτές πιστεύουν ότι η κίνηση αυτή θα βοηθήσει επίσης στη σταθερότητα των τιμών του πετρελαίου σε μία εποχή που οι χώρες του ΟΠΕΚ -της Σαουδικής Αραβίας συμπεριλαμβανομένης- ανησυχούν για την πτώση της ζήτησης παγκοσμίως.
Το αμερικανικό Κογκρέσο δημιούργησε τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου το 1973, ως απάντηση στο εμπάργκο του ΟΠΕΚ. Οι σημερινές ποσότητες εκτιμάται ότι αρκούν να αναπληρώσουν 54 ημέρες πλήρους διακοπής των εισαγωγών.
Μια προπόνηση που στοχεύει στη βελτίωση της κίνησης και της ευλυγισίας ώστε να ενισχυθεί η φυσική απόδοση, όχι μόνο στο γυμναστήριο, αλλά και σε καθημερινές μας δραστηριότητες.