Ο Κάρολος υπέρ της ενίσχυσης της Εν Αθήναις Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής
Το έργο της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής στην Ελλάδα στηρίζει ο Κάρολος, ο οποίος την Τετάρτη θα παρευρεθεί σε γκαλά με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για τη συνέχιση των εργασιών σε διάφορους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.
Το έργο της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής στην Ελλάδα στηρίζει ο πρίγκιπας Κάρολος, ο οποίος την Τετάρτη θα παρευρεθεί σε εορταστική εκδήλωση με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για τη συνέχιση των εργασιών σε διάφορους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.
Παρόντες στο γκαλά θα είναι, επίσης, η υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας και ο Βρετανός πρεσβευτής στην Ελλάδα. Ο πρίγκιπας Κάρολος την Τετάρτη, που είναι και η ημέρα των γενεθλίων του, θα ανακοινώσει τη θεσμοθέτηση υποτροφίας σε νέους καλλιτέχνες για σπουδές στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με το BBC, πρωταρχικός σκοπός της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής είναι η συγκέντρωση χρημάτων για τη συνέχιση των εργασιών συντήρησης των τοιχογραφιών και των ψηφιδωτών στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.
Η Βρετανική Αρχαιολογική Σχολή ιδρύθηκε το 1886. Διαθέτει ευρεία βιβλιοθήκη και μεγάλο αρχειακό υλικό για την ελληνική αρχαιότητα. Μεγάλο μέρος των εσόδων της προέρχεται από τη Βρετανική Ακαδημία και ο προϋπολογισμός της συμπληρώνεται από χορηγίες και δωρεές.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»