«Ο Βάνκα και τα αδέσποτα» καλύτερο παιδικό λογοτεχνικό βιβλίο για το 2001
Στον Ντίνο Δημόπουλο για το έργο του Ο Βάνκα και τα αδέσποτα απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο παιδικού λογοτεχνικού βιβλίου. Τα βραβεία ανακοινώθηκαν την Τρίτη από την επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού.
Το βιβλίο του σκηνοθέτη Nτίνου Δημόπουλου Ο Bάνκα και τα αδέσποτα απέσπασε κατά πλειοψηφία το φετινό πρώτο βραβείο παιδικού λογοτεχνικού βιβλίου. Το βραβείο εικονογράφησης παιδικού βιβλίου απονεμήθηκε ομόφωνα στηΣοφία Φόρτωμα για τη δουλειά τηςστο βιβλίο του Μάνου ΕλευθερίουΗ γάτα που ήθελε να γίνει πουλί.
Σύμφωνα με την επιτροπή Απονομής Παιδικού Βιβλίου, βραβείο βιβλίου γνώσεων γιαπαιδιά δεν απονέμεται φέτος, καθώς κανένα από τα βιβλία που έφτασαν στην τελική κρίση δεν κρίθηκε άξιο βράβευσης.
Τα μέλη της επιτροπής των παιδικών λογοτεχνικών βραβείων, που ανακοινώθηκαν την Τρίτη από το υπουργείο Πολιτισμού, αποτελούν οι: Ηρακλής Καλλέργης (πρόεδρος), Αλεξάνδρα Ζερβού (αντιπρόεδρος), Βίτω Αγγελοπούλου, Νένα Κοκκινάκη, Φιλομήλα Βακάλη,Νικόλας Ανδρικόπουλος,Βίκυ Πάτσιου, Ελένη Σαραντίτη,Λίτσα Ψαραύτη,Κωνσταντίνος Κορούλης (μέλοςδίχως δικαίωμαψήφου) και Δέσποινα Μωραΐτου (γραμματέας).
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»