Οι Ταλιμπάν προτείνουν την παράδοση του Μπιν Λάντεν σε ουδέτερη χώρα – «Όχι» των ΗΠΑ
Την παράδοση του Οσάμα μπιν Λάντεν σε ουδέτερη χώρα πρότειναν την Κυριακή το βράδυ οι Ταλιμπάν, υπό την προϋπόθεση ότι οι ΗΠΑ θα τους παράσχουν τόσο αποδείξεις για την ενοχή του Σαουδάραβα κροίσου όσο και εγγυήσεις για το μέλλον του Αφγανιστάν. «Καμία διαπραγμάτευση» ήταν η άμεση απάντηση του Λευκού Οίκου.
Την παράδοση του Οσάμα μπιν Λάντεν σε ουδέτερη χώρα πρότειναν την Κυριακή το βράδυ οι Ταλεμπάν, υπό την προϋπόθεση ότι οι ΗΠΑ θα τους παράσχουν τόσο αποδείξεις για την ενοχή του Σαουδάραβα κροίσου όσο και εγγυήσεις για το μέλλον του Αφγανιστάν. Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ για όγδοη ημέρα βρίσκονται σε εξέλιξη βομβαρδισμοί.
Σε συνέντευξή του από το Τζαλαλαμπάντ ο δεύτερος στην ιεραρχία των Ταλεμπάν, μουλάς Μαουλβί Αμπντούλ Καμπίρ, δήλωσε ότι «εφόσον υπάρξουν επαρκή στοιχεία», ο Οσάμα μπιν Λάντεν θα ήταν δυνατόν να παραδοθεί «σε ουδέτερη, μη επηρεαζόμενη από τις ΗΠΑ, χώρα».
Την πρόταση των Ταλιμπάν απέρριψαν κατηγορηματικά οι ΗΠΑ. Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Αν Ουόμακ, τόνισε ότι ο «πρόεδρος (Τζορτζ. Ο. Μπους) κατέστησε σαφές ότι δεν θα υπάρξει καμία διαπραγμάτευση» για τον Οσάμα μπιν Λάντεν.
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.