Στη Κεντρική Πολιτική Επιτροπή θα συζητηθεί η διαφωνία της Μ.Δαμανάκη με το ΣΥΝ
Η διαφορά απόψεων ανάμεσα στη Μαρία Δαμανάκη και στην ηγεσία του Συνασπισμού σχετικά με τη στάση του κόμματος σταο θέματα του πολέμου και της τρομοκρατίας, θα συζητηθεί στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος.
Αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Ιάπωνα πρέσβη στην Αθήνα, ο κ. Κωνσταντόπουλος παραδέχθηκε ότι υπάρχει θέμα με τη στάση της βουλευτού. Είναι προφανές, τόνισε, πως μετά τις δηλώσεις της Μαρίας Δαμανάκη ότι διαφωνεί με τις θέσεις του ΣΥΝ υπάρχει θέμα.
Αυτό το θέμα, προσέθεσε ο κ. Κωνσταντόπουλος, θα το συζητήσει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος στην προσεχή συνεδρίασή της, η οποία αναμένεται να γίνει σύμφωνα με πληροφορίες στις 20 και 21 Οκτωβρίου.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, δήλωσε ακόμη ότι ο φαύλος κύκλος των τρομοκρατικών προκλήσεων και των πολεμικών αντιποίνων υπάρχει κίνδυνος να ακρωτηριάσει την πολιτική και να εγκλωβίσει τη Δημοκρατία, να αχρηστεύσει το διεθνές δίκαιο ως μέθοδο ειρηνικής συνύπαρξης των λαών.
Ο ΣΥΝ, πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντόπουλος, λέει όχι στην τρομοκρατία, όχι στον πόλεμο, ναι στη δικαιοσύνη, ναι στον ανθρωπισμό, ναι στις δημοκρατικές αξίες και κατακτήσεις του πολιτισμού.