Το νέο Opel Astra αποκαλύπτεται
Έχοντας περάσει στην τελική ευθεία, αυτή δηλαδή που οδηγεί στην γραμμή παραγωγής, είναι ελάχιστα αυτά που μπορούν να αλλάξουν. Το νέο Astra θα διατηρήσει το αιχμηρό σχεδιαστικό του προφίλ, μόνο που αυτήν τη φορά το δημοφιλές μικρομεσαίο της Opel αναμένεται να συμπληρώσει το ελκυστικό παρουσιαστικό με προηγμένα χαρακτηριστικά κίνησης. Ακολουθώντας το πετυχημένο παράδειγμα του μεγαλύτερου […]
Έχοντας περάσει στην τελική ευθεία, αυτή δηλαδή που οδηγεί στην γραμμή παραγωγής, είναι ελάχιστα αυτά που μπορούν να αλλάξουν.
Το νέο Astra θα διατηρήσει το αιχμηρό σχεδιαστικό του προφίλ, μόνο που αυτήν τη φορά το δημοφιλές μικρομεσαίο της Opel αναμένεται να συμπληρώσει το ελκυστικό παρουσιαστικό με προηγμένα χαρακτηριστικά κίνησης.
Ακολουθώντας το πετυχημένο παράδειγμα του μεγαλύτερου Insignia -αυτοκίνητο της χρονιάς για το 2009- η τέταρτη γενιά του Astra θα εξοπλιστεί με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.
Ανάμεσα στα ιδιαίτερα γνωρίσματα των μελλοντικών του εκδόσεων πρόκειται να συναντήσουμε το «Front Camera System», έναν μηχανισμός που αναγνωρίζει μέσω μιας κάμερας τη οδική σήμανση, προσαρμόζοντας ακόμη και την ταχύτητα του οχήματος, τους ενεργούς προβολείς, που μεταβάλλουν τη λειτουργία τους ώστε να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή ορατότητα και το ενεργό πλαίσιο, που ορίζει την σκληρότητα των αναρτήσεων ανάλογα με τις συνθήκες κίνησης.
Στα χαρακτηριστικά του νέου Astra θα πρέπει να προσθέσουμε και τους νέους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Ξεκινώντας στην πρώτη περίπτωση από τα 1.400 κ.εκ., το γερμανικό μικρομεσαίο θα κινηθεί στα πρότυπα του ανταγωνισμού που έχει να προσφέρει ανάλογα σύνολα άμεσου ψεκασμού.
Σημαντικές, ωστόσο, αναμένονται να είναι και οι αλλαγές στην κορυφή της γκάμας των βενζινοκινητήρων, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η ισχύς του υπερτροφοδοτούμενου συνόλου που θα εξοπλίζει την έκδοση OPC θα ξεπεράσει τους 250 ίππους.
Τέλος, πιθανή θα πρέπει να θεωρούμε και την προσθήκη συστήματος start&stop, όπως άλλωστε και την αντικατάσταση του ημιάκαμπτου πίσω άξονα με ανεξάρτητη ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων.
Όπως και να έχει, το νέο Opel Astra θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο του 2009, με το εμπορικό του λανσάρισμα να υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσει στις αρχές του 2010.
Auto Express
- Κυβέρνηση ιδιωτικών συμβούλων
- Η μάχη του χεριού: Είναι οι αριστερόχειρες πιο ανταγωνιστικοί;
- Αίθριος ο καιρός την Παρασκευή – Έως τους 19 βαθμούς η θερμοκρασία
- Από τον Απρίλιο το νέο επίδομα ανεργίας – Έως 1.295 ευρώ
- Η Ιταλία αγόρασε σπάνιο πορτρέτο του Καραβάτζιο για 30 εκατ. ευρώ – Θα εκτεθεί στο Παλάτσο Μπαρμπερίνι
- Η επιστήμη ξέρει αν προτιμάμε την αλήθεια ή το ψέμα
- Δημοσκόπηση: Τα δύο «ανοιχτά τραύματα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη εν μέσω πολέμου στη Μέση Ανατολή
- Ενοίκια: Τι αλλάζει από 1ης Απριλίου για μισθωτές και εκμισθωτές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/greg-rakozy-eorb_1PkoB8-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442