Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Formula 1: Ένας γύρος στην πίστα της Μαλαισίας με τον Eddie Irvine

Formula 1: Ένας γύρος στην πίστα της Μαλαισίας με τον Eddie Irvine

Ο οδηγός της Jaguar, Eddie Irvine, μας «ξεναγεί» με το μονοθέσιό του στη Sepang F1, στην οποία κατέκτησε τη νίκη την περασμένη χρονιά, με Ferrari F399.

Το πρόγραμμα του Grand Prix Μαλαισίας



Ο οδηγός της Jaguar, Eddie Irvine, μας «ξεναγεί» με το μονοθέσιό του στη Sepang F1, στην οποία κατέκτησε τη νίκη την περασμένη χρονιά, με Ferrari F399.



«Ξεκινώντας μπροστά από τα pits, αναπτύσσω ταχύτητα 300χ.α.ώ. περίπου, πριν πέσω στα φρένα της στροφής 1, όπου στρίβω με 2η σχέση και 75χ.α.ώ. Προσέχω το γκάζι μου, ώστε να περάσω από τη στροφή 2 με 70χ.α.ώ. και να επιταχύνω στην παρατεταμένη στροφή 3».



«Ακολουθεί μία ευθεία, στην οποία αναπτύσσω ταχύτητα 290χ.α.ώ. με 6η σχέση, πριν φρενάρω για τη στροφή 4, στην οποία στρίβω με 2η σχέση και 100χ.α.ώ. Η εγκάρσια κλίση της στροφής 5 μου επιτρέπει να στρίψω με 4η σχέση και 225χ.α.ώ. Η πλευρική επιτάχυνση είναι τεράστια, καταπονώντας όχι μόνο το μονοθέσιο, αλλά και τον… αυχένα μου. Ελέγχοντας την τροχιά μου με το γκάζι και το φρένο, περνώ τη στροφή 6 με 4η σχέση και 215χ.α.ώ.».



«Επιταχύνοντας στη μικρή ευθεία, φτάνω με 5η και 270χ.α.ώ. στη διπλή στροφή 7-8, από όπου περνώ διατηρώντας σταθερή την καμπύλη της τροχιάς μου, με 4η σχέση και 177χ.α.ώ.».



«Η ταχύτητά μου στην ευθεία που ακολουθεί, φτάνει τα 275χ.α.ώ. με 5η σχέση, πριν φρενάρω για την κλειστή στροφή 9, στην οποία στρίβω με 1η σχέση και 65χ.α.ώ. Επιταχύνοντας στη στροφή 10 με 4η σχέση, φτάνω στη στροφή 11, στην οποία κατεβάζω μία σχέση, για να στρίψω με 148χ.α.ώ.».



«Επιταχύνοντας αμέσως στη μικρή ευθεία, φτάνω στη στροφή 12, στην οποία στρίβω με 5η σχέση και 240χ.α.ώ. Αμέσως, τοποθετούμαι με το γκάζι και το φρένο στη στροφή 13, για να φτάσω στην κρίσιμη στροφή 14, στην οποία στρίβω με 2η σχέση και 115χ.α.ώ. Αν επιτύχω μεγάλη ταχύτητα εξόδου, θα φτάσω ταχύτερα στη δεύτερη, κρίσιμη στροφή της πίστας, τη 15η, αφού θα έχω διασχίσει την πίσω μεγάλη ευθεία με ταχύτητα μεγαλύτερη των 300χ.α.ώ. Φτάνοντας στην τελευταία στροφή της πίστας, περνώ με 2η σχέση και ταχύτητα 80χ.α.ώ., προσπαθώντας να διατηρήσω τις στροφές του κινητήρα ψηλά, ώστε να σημειώσω μεγάλη ταχύτητα στην ευθεία των pits».

auto.in.gr

Headlines:
Δείτε όλες τις Τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο