Ράλι για Nasdaq και Dow Jones την Τετάρτη μετά τις δηλώσεις Μπους
Ανοδικά αντέδρασε την Τετάρτη η Γουόλ Στριτ στις δηλώσεις του προέδρου Μπους ότι θα ζητήσει την έγκριση πακέτου οικονομικής ενίσχυσης ύψους 75 δισ. δολαρίων. Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,93% (173,19 μονάδες) στις 9.123,78 και ο Nasdaq κατέγραψε εκρηκτικά κέρδη της τάξεως του 5,93% (88,45 μονάδες) και διαμορφώθηκε στις 1.580,78.
Ανοδικά αντέδρασε την Τετάρτη η Γουόλ Στριτ στις δηλώσεις του προέδρου Μπους ότι θα ζητήσει την έγκριση πακέτου οικονομικής ενίσχυσης ύψους 75 δισ. δολαρίων. Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,93% (173,19 μονάδες) στις 9.123,78 και ο Nasdaq κατέγραψε εκρηκτικά κέρδη της τάξεως του 5,93% (88,45 μονάδες) και διαμορφώθηκε στις 1.580,78.
Ο Standard & Poors 500 «σκαρφάλωσε» υψηλότερα κατά 2,25% στις 1.074,99 μονάδες.
Ο Nasdaq, καθοδηγούμενος από τις μετοχές των Cisco Systems, Microsoft και Intel, σημείωσε σήμερα τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων έξι μηνών περίπου (από τις 18 Απριλίου), μετά την ανακοίνωση ότι ο δείκτης επιχειρηματικής δραστηριότητας ΝΑΡΜ (από τον οποίο εξαιρείται ο τομέας της μεταποίησης) σημείωσε απρόσμενη άνοδο το Σεπτέμβριο.
Όπως υποστηρίζουν ορισμένοι διαπραγματευτές, τα χαμηλότερα επιτόκια και η βελτίωση του εταιρικού κλίματος προκαλούν αισιοδοξία στην αγορά ότι οι δαπάνες για λογισμικό και υπολογιστές ίσως ανακάμψουν τους επόμενους μήνες.
«Όσο περισσότερο παρατηρούμε την κατάσταση, τόσο περισσότερο σκεπτόμαστε ότι ίσως η οικονομία ανακάμψει στο δεύτερο εξάμηνο του 2002» δήλωσε στο Bloomberg o επικεφαλής διαπραγμάτευσης της Ryan, Beck & Co, Τζέι Σάσκιντ.
Η άνοδος των μετοχών των εταιρειών λιανικών πωλήσεων, ημιαγωγών, υπολογιστών και ασφαλειών έχει βοηθήσει τον S&P 500 να περιορίσει τις απώλειες που σημειώνει από τις 11 Σεπτεμβρίου στο 1,9%.
Τα κέρδη του δείκτη – βαρόμετρο της αμερικανικής αγοράς περιόρισε η άσχημη εικόνα των μετοχών των φαρμακοβιομηχανιών, έπειτα από την ανακοίνωση της Eli Lilly ότι μειώνονται οι πωλήσεις του σκευάσματος κατά της κατάθλιψης Prozac.
Κέρδη στην Ευρώπη
Στις ευρωπαϊκές αγορές ο DJ Europe Stoxx 50 ενισχύθηκε κατά 0,43% στις 3.296,52 μονάδες, παρά την υποχώρηση που σημείωσαν οι μετοχές των εταιρειών τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε υψηλότερα κατά 1,02% στις 4.881,80 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε κατά 0,50% στις 4.024,25 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύθηκε κατά 3,08% στις 4.436,66 μονάδες.
Μια προπόνηση που στοχεύει στη βελτίωση της κίνησης και της ευλυγισίας ώστε να ενισχυθεί η φυσική απόδοση, όχι μόνο στο γυμναστήριο, αλλά και σε καθημερινές μας δραστηριότητες.