Παρίσι: Γάλλος εισαγγελέας διέταξε και νέα έρευνα για την υπόθεση της 62χρονης Γαλλίδας που γέννησε τον περασμένο μήνα ένα υγιέστατο αγοράκι, τον Μπενουά-Νταβίντ, και αποκάλυψε την Πέμπτη ότι είναι παιδί του αδελφού της.
Παρίσι: Γάλλος εισαγγελέας διέταξε και νέα έρευνα για την υπόθεση της 62χρονης Γαλλίδας που γέννησε τον περασμένο μήνα ένα υγιέστατο αγοράκι, τον Μπενουά-Νταβίντ, και αποκάλυψε την Πέμπτη ότι είναι παιδί του αδελφού της.
Η Ζανίν, το επίθετο της οποίας δεν έγινε γνωστό, δήλωσε στην εφημερίδα Le Parisien ότι πήρε την απόφαση να φέρει στον κόσμο αυτό το παιδί για να συνεχιστεί η οικογένειά της και ότι δεν πίστευε πως θα δημιουργούσε προβλήματα.
«Μπορεί να είμαι 62 ετών και ο αδελφός μου 52, αλλά είμαστε πιο ικανοί να μεγαλώσουμε ένα παιδί από ό,τι ένα ζευγάρι ναρκομανών, που ζει με τα χρήματα της Πρόνοιας. Γιατί επικρίνετε εμάς και όχι αυτούς;» είπε χαρακτηριστικά η 62χρονη γυναίκα.
Η Ζανίν έμεινε έγκυος σε Κέντρο Γονιμότητας του Λος Αντζελες, με γονιμοποιημένο ωάριο μιας άλλης γυναίκας. Μια εβδομάδα μετά τη γέννηση του Μπενουά-Νταβίντ, η γυναίκα που είχε δωρίσει το ωάριό της έφερε στον κόσμο την αδελφή του, Μαρί-Σεσίλ.
Η Ζανίν αποκάλυψε χθες ότι πατέρας και των δύο βρεφών είναι ο αδελφός της Ρομπέρ, ο οποίος το 1992 προσπάθησε να αυτοκτονήσει με καραμπίνα, με αποτέλεσμα σήμερα να είναι τυφλός, παραμορφωμένος στο πρόσωπο και ημιπαράλυτος.
Τα δύο βρέφη, η Ζανίν, ο Ρομπέρ και η 80χρονη μητέρα τους ζουν όλοι μαζί σε ένα απομονωμένο σπίτι στην πόλη Ντραγκινιάν στη Νότια Γαλλία. Η οικογένεια έχει συχνά απασχολήσει την αστυνομία της περιοχής, που έχει ανακαλύψει στο σπίτι όπλα.
Ο εισαγγελέας της περιοχής, Κριστιάν Ζιράρ, δήλωσε στο Reuters ότι διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας για τις συνθήκες που επικρατούν στο σπίτι των δύο αδελφών, τονίζοντας ότι η υπόθεση έχει ίχνη αιμομιξίας, όχι βιολογικής, αλλά κοινωνικής. Ο ίδιος είπε ακόμα ότι είναι πολύ πιθανό τα δύο βρέφη να μεταφερθούν σε ιδρύματα.
Η 62χρονη γυναίκα ήδη αντιμετωπίζει πιθανή δίωξη στη Γαλλία για παραβίαση των νόμων που απαγορεύουν την τεχνητή γονιμοποίηση σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, αλλά και την κυοφορία εμβρύου από άλλη γυναίκα.
Οι αποκαλύψεις της προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις και τις κατηγορίες γιατρών και ειδικών. Η εφημερίδα Le Figaro αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η γέννηση ενός παιδιού είναι πάντα ένα χαρούμενο γεγονός, αλλά όταν κανείς μάθει του λόγους γέννησης αυτού του παιδιού δεν μπορεί παρά να ανησυχήσει».
Η ίδια η γυναίκα αρνείται την κατηγορία της αιμομιξίας, επισημαίνοντας ότι τα ωάρια δεν ήταν δικά της, όπως επίσης αρνείται και το ότι ξεγέλασε την κλινική γονιμότητας, αφήνοντας να εννοηθεί πως εκείνη και ο αδελφός της ήταν ζευγάρι.
Ο Αμερικανός γιατρός που έκανε τη θεραπεία στη Ζανίν δήλωσε στην εφημερίδα Le Parisien ότι τα δύο αδέλφια παρουσιάστηκαν σαν ζευγάρι. «Είχαν το ίδιο επίθετο και φυσικά εγώ δεν ζήτησα ληξιαρχική πράξη γάμου» είπε ο Δρ Βικέν Σαχαριάν.