Ασφαλές σεξ με προφυλάξεις
Νέα Υόρκη: Ακόμα και αυτοί που έχουν λίγους ερωτικούς συντρόφους κινδυνεύουν σημαντικά από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Σουηδία και δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Nature.
Νέα Υόρκη: Ακόμα και αυτοί που έχουν λίγους ερωτικούς συντρόφους κινδυνεύουν σημαντικά από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Σουηδία και δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Nature.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η έρευνα έδειξε ότι ένα άτομο με πολύ λίγες σεξουαλικές επαφές δεν συνεπάγεται ότι προστατεύεται από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως το AIDS, καθώς αρκεί να έλθει σε επαφή ακόμα και με έναν μόνο άνθρωπο, ο οποίος στο παρελθόν είχε πολλούς ερωτικούς συντρόφους, για να αυξήσει κατά πολύ τις πιθανότητες μετάδοσης κάποιου νοσήματος.
Ο Δρ Αμαράλ από το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης δήλωσε στο Reuters: «Πολλοί μπορεί να θεωρούν ότι δεν κινδυνεύουν, αλλά στην περίπτωση που έλθουν σε επαφή με κάποιον που είχε έντονη σεξουαλική ζωή, ουσιαστικά εισέρχονται σε ένα «δίκτυο» με παρά πολλούς ανθρώπους».
«Είναι τρομακτικό, καθώς νιώθεις ότι δεν μπορείς να ξεφύγεις από αυτό το δίκτυο. Ωστόσο, εάν μπορούσαμε να τους πείσουμε όλους να λαμβάνουν προφυλάξεις, θα είχαμε θεαματικά θετικά αποτελέσματα» συμπλήρωσε ο Δρ Αμαράλ και πρότεινε οι προσωπικοί ιατροί να ρωτούν τους ασθενείς τους για τη σεξουαλική τους ζωή και να δίνουν συμβουλές για προφυλάξεις.
Η έρευνα βασίστηκε σε απαντήσεις 3.000 Σουηδών ηλικίας από 18 έως 74 ετών σχετικά με τη σεξουαλική τους ζωή. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα αποτελέσματα είναι ενδεικτικά της κατάστασης και σε άλλες ανεπτυγμένες οικονομικά χώρες.
health.in.gr
- Ακίνητα: Στον πάγο οι αντικειμενικές αξίες μέχρι το 2027
- Συνταγή: Σουφλέ ζυμαρικών με μπρόκολο και κοτόπουλο
- Η παράλληλη επανεμφάνιση Καραμανλή και Σαμαρά εντείνει την πίεση του Μαξίμου
- Παρέμβαση Τραμπ για την εξαγορά της Warner Bros – «Πρόβλημα το μερίδιο της Netflix, θα εμπλακώ στην απόφαση»
- Πλημμύρες και κατολισθήσεις στην Τουρκία
- Δεν θέλει κόπο: 20 λεπτά περπάτημα την μέρα κάνουν τη διαφορά
- Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου – Πού θα έχει ισχυρές καταιγίδες
- Διάστημα: Τζίρος 500 εκατ. ευρώ και 2.500 εργαζόμενοι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-150x74.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)




































![«Ο Ζελένσκι δεν έχει διαβάσει» την ειρηνευτική πρόταση ισχυρίζεται ο Τραμπ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-08T001426Z_1049272535_RC2ZBIA2EIWE_RTRMADP_5_USA-TRUMP-KENNEDY-CENTER-315x220.jpg)


![Κολομβία: Πτώματα που βρέθηκαν στη θάλασσα «ίσως» ανήκαν σε θύματα πλήγματος των ΗΠΑ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/gustavopetro-315x220.jpg)
![Ουκρανία: Oι ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι εποικοδομητικές, αλλά όχι εύκολες, λέει o Ζελένσκι [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-02T142339Z_520774740_RC2E8IAEKN5M_RTRMADP_5_UKRAINE-CRISIS-IRELAND-315x220.jpg)
![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-315x220.jpg)



![Όταν ο προτεινόμενος ως νέος αρχηγός της Μοσάντ τραυματίζονταν βαριά την 7η Οκτωβρίου [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/WhatsApp-Image-2025-12-04-at-14.19.42-315x220.jpeg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442